Er du med: Så langsomt vokser ny version af Android

Modsat Apple rulles den nyeste version af Android meget langsomt ud

HTC One A9 er en af de få telefoner, der har det nyeste Android-styresystem - og  opdateres hurtigst i forhold til andre modeller. (Foto: PR)
HTC One A9 er en af de få telefoner, der har det nyeste Android-styresystem - og opdateres hurtigst i forhold til andre modeller. (Foto: PR)

Der er en verden til forskel: Apples brugere tager med lynets hast den nyeste software til sig på deres iPhones og iPads.

Ejerne af Android-telefoner er nærmest i sneglefart, når den nyeste version rulles ud.

Mobil Test: Nexus 5X mod Nexus 6P - det sværeste Android-valg lige nu

Google har netop offentliggjort tal for december, hvor man kan se, at Android 6.0 - kaldet Marshmallow - blot udgør 0,5 procent af brugerne.

Derimod fylder en række tidligere og nu forældede Android-versioner op i telefonerne.

 

Største Android-version er KitKat, der har 36,6 procent af brugerne - tæt fulgt af den forrige Android-udgave kaldet Lollipop.

Nemmere for Apple
Forklaringen på den store spredning er blandt andet, at Android understøtter en stor vifte af telefoner - alt fra de meget avancerede til helt billige 'smid-væk-telefoner'.

Hos Apple er det derimod nogle ganske få, dyre og meget avancerede telefoner, der bruger iOS-styresystemet.


Se herover, hvordan Android har udviklet sig gennem årene. (Video: YouTube)

Hvis du tror, at projektoren kan være til særlig nytte for dig, så er Lenovo Yoga Tablet 3 Pro det helt rigtige valg. (Foto: PR) Mobil Test: Lenovo har forbedret genial projektor i tabletform

Samtidig er Apple langt mere aggressiv med at pushe opdateringer ud, mens Googles Android-system er afhængig af en lang række af producenter som Samsung, LG, Sony og HTC, der i dag skubber opdateringer ud i forskelligt og ofte meget langsomt tempo.

Med andre ord har Android-brugerne ofte slet ikke noget valg, når der kommer en ny version. De må pænt vente - nogle gange forgæves - på, at producenten opdaterer deres telefon.

5 kommentarer
Vis kommentarer