Er mobilen gået i stykker? Sådan løser du bedst problemet

Hvis din iPhone går i stykker, er der en række ting, du bør gøre, inden du siger ja til en reparation

Situationen her er kendt af mange. Foto: Finn Frandsen/AP
Situationen her er kendt af mange. Foto: Finn Frandsen/AP

Knuste skærme eller telefoner, der bare holder op med at virke.

Dagligt støder danske mobilbrugere ind i problemet, men der er flere ting, du bør have styr på, inden du afleverer din iPhone til en reparatør, skriver Mobil.nu.

Aftal en pris inden reparationen påbegyndes

Hvis ikke du sikrer dig en fast pris, inden reparationen udføres, kan du risikere at stå med en større regning end forventet, når du afhenter din telefon og skal betale.

Apple undskylder fatal fejl: Ikke meningen at ødelægge din telefon

Vær sikker på, at home-knappen ikke udskiftes ved skærmskift

Ved et skærmskift på en iPhone er der en del reparatører i branchen, som helt uvidende om konsekvenserne udskifter home-knappen i samme ombæring.

Dette betyder, at fingeraftrykslæseren aldrig kommer til at virke igen. Knappen er unik og skal holdes sammen med telefonen.

LÆS OGSÅ: Danskers batteri på iPhone 5 svumlede pludselig op


De ligner hinanden - men den ene knap sad oprindeligt i iPhonen og skal tilbage igen, hvis man vil holde telefonen 'i live'. (Video: Jakob Jørgensen)

Sørg for at få garanti på reparationen

Som forbruger har du altid to års reklamationsret. Her ligger bevisbyrden hos dig som forbruger, og du skal dermed reklamere og bevise, at fejlen har været der fra begyndelsen.

På reparationer kan dette være en udfordring for almindelige mennesker, og det er derfor en god idé at få en udvidet garanti på reparationen.

LÆS OGSÅ: Android N klar til Nexus-mobiler til august

Vandskade - det skal du gøre

Hvis din mobil udsættes for vandskade, vil du sikkert høre fra flere, at du skal lægge den i en pose med ris. Risen vil så suge væsken til sig, lyder teorien, men det passer ikke, lyder det fra Phonetrade, der har leveret rådene i denne artikel.

I stedet skal du skynde sig at slukke telefonen, så du mindsker risikoen for at telefonen kortslutter.

LÆS OGSÅ: Vi trykker på mobilen over 2.600 gange – om dagen!

Medmindre telefonen er let at skille, eller du har lidt af en 'fin-tech-ingeniør' gemt i maven, bør du herefter skynde dig hen til en mobilreparatør og bede firmaet om at skille telefonen i en fart, inden vandet begynder at tørre og irre på telefonens chips.

Printet i telefonen er nemlig lavet af kobber og tin - og det irrer, når vandet begynder at tørre. Sker det, er udsigterne til at redde din mobiltelefon dårlige.

Smadrer din iPhone med dødsknap: Nu får Apple en sag på halsen