FBI afsløret: Betalte hackere for at åbne iPhone

Ukendt sikkerhedsfejl i Apples mobile software er blevet opdaget af professionelle hackere - og så betalte FBI dem for at åbne terrorists iPhone

Hackerne har fundet en sikkerhedsfejl i softwaren, der gør det muligt at få adgang til en låst iPhone 5C. (Foto: Apple)
Hackerne har fundet en sikkerhedsfejl i softwaren, der gør det muligt at få adgang til en låst iPhone 5C. (Foto: Apple)

De har fået en del at tænke over hos Apple efter forårets strid med FBI.

For selv om firmaet formelt slap for at hjælpe med at åbne en iPhone 5C fra en død terrorist, har sagen fået en særdeles kedelig slutning: der findes en sikkerhedsfejl i Apples software - og den har hackere fundet og brugt til at åbne telefonen.

Apples Mac-computere og iPhones kan blive ramt af den ondsindede programkode, hvis apparaterne ikke er opdateret til nyeste styresystem. (Foto: Michael Gottschalk/AP) Mobil Ondt link: Klik her - og dine iMessage beskeder er væk

Holder fejlen skjult for Apple
Ifølge velinformerede Washington Post har FBI betalt de professionelle hackere et engangsbeløb for hjælpen.

Men Apple må indtil videre leve i uvished om, hvor i deres software hackerne har fundet fejlen.

Den information holder FBI nemlig for sig selv, så myndighederne fortsat har mulighed for at bruge bagdøren i udvalgte iPhones:

- Hvis vi deler informationen med Apple, retter de fejlen - og så er vi tilbage, hvor vi begyndte, lyder begrundelsen fra FBI's øverste chef, James B. Comey.

Det har i øvrigt tidligere været fremme, at det israelske sikkerhedsfirma Cellebrite stod bag åbningen af telefonen.

Men det afviser kilder tæt på FBI over for Washington Post altså nu.

Kun få telefoner kan åbnes

Det er ikke en universalnøgle, som hackerne har givet til FBI.

Ifølge direktøren for FBI, James B. Comey, er det blot en brøkdel af iPhones - p.t. alene iPhone 5C med iOS 9 - der kan åbnes.

Fx virker metoden hverken på iPhone 5S, 6 eller 6S.


Se her hvor nemt Ekstra Bladet fik adgang til en låst iPhone alene ved at lave en Twitter-søgning med stemmetjenesten Siri. Sikkerhedshullet blev opdaget, efter Apple udsendte sin seneste software, iOS 9.3. Hullet er nu lukket igen. (Video: Ekstra Bladet)

Hvor sikker er din iPhone? FBI har netop åbnet en iPhone 5C fra en terrorist - en telefon, de ellers sagde var umulig at komme ind i. (Foto: Alexander F. Yuan/AP) Mobil Apples kæmpe dilemma: Nu er sikkerheden væk i din iPhone

39 kommentarer
Vis kommentarer