Festivalfolket: Hellere have det ad helvede til end at undvære mobilen

Undersøgelse blandt festivaldeltagere viser, at vi hellere vil lugte ud af munden, sove på jorden og have dundrende hovedpine end at undvære mobilen

Dankort til øllene og mobilen til at holde en tåget kontakt til omverdenen er vigtige ting, når vi snart tager på festival. (Foto: Anthon Unger)
Dankort til øllene og mobilen til at holde en tåget kontakt til omverdenen er vigtige ting, når vi snart tager på festival. (Foto: Anthon Unger)

Der er allerede taget hul på årets festivaler og de store som Northside, Roskilde Festival og Smukfest i Skanderborg banker på døren.

I den forbindelse har analyseinstituttet YouGov gennemført en undersøgelse for Telia om de ting, vi helt ikke vil undvære, når vi er på festival, skriver Mobil.nu.

Klar til festival: Sådan klarer mobilmasterne dine mange opkald

Undersøgelsen er foretaget blandt 20-30 årige. Og de tre ting, de ikke vil undvære på en festival, er telt, Dankort og så mobiltelefonen på 3. pladsen.

Først herefter kommer sager som tandbørste, luftmadras og hovedpinepiller.

LÆS OGSÅ: TDC når 1 Gbit/s hastighed på mobilnettet

Det, mobilen så skal bruges til, er, at kunne komme i kontakt med de venner, som de er på festival med, at sikre sig, at man kan ringe eller skrive til familie og venner uden for festivalen.

Mobilen bliver også brugt til at tage billeder og optage video med, til at tjekke festival-appen med musikprogram, nyheder og praktiske oplysninger samt til at finde vej.

Danske forskere om dækning: Din mobil er fuld af løgn

Facebook? Ikke på festival
Lidt overraskende lyder det, at muligheden for at opdatere profilen på Facebook eller tjekke nyheder på nettet ligger langt nede på prioriteringslisten.

- Undersøgelsen viser, at de unge virkelig er til stede i nuet, når de er på festival. De sidder ikke med næsen nede i hver sin skærm i teltlejren og tjekker Facebook, siger Mette Honoré, kommunikationsdirektør hos Telia.

- Mobilen bruges først og fremmest til at finde vennerne, når man er blevet væk fra hinanden, og her er mobilen jo en uundværlig hjælp, hvilket alle os, der har prøvet at være på festival, inden mobiltelefonerne blev allemandseje, kan skrive under på.

LÆS OGSÅ: Google sniger sig ind i din iPhone med kunstig intelligens

Hvilke af mobilens funktioner, ville du savne mest, hvis du ikke kunne have telefonen med på festival?