Fortsætter kampen: Nu indtager Uber Berlin

Uber ser ud til at trække stikket i Sverige på deres tjeneste UberPop, men nu er de klar med Uber X i Berlin

I blandt andet USA har Uber mødt modstand for at underbetale og ødelægge taxamarkedet. (Foto: Seth Wenig/AP)
I blandt andet USA har Uber mødt modstand for at underbetale og ødelægge taxamarkedet. (Foto: Seth Wenig/AP)

Uber, taxa-selskabet eller samkørselstjenesten - alt efter hvem man spørger - er nu på vej til at lancere Uber X i Berlin – det sker til juni, siger chefen for Uber i Tyskland, Christian Freese, ifølge Reuters til avisen Welt am Sonntag.

Selskabet har prøvet flere gange med Uber X, Uber Black, samt med UberPool, der aldrig kom i gang, men denne gang er det lykkedes at finde en ordentlig leverandør af biler, og der er blevet tilknyttet chauffører med professionelle tilladelser til Uber X, skriver Mobil.nu.

Beoplay A9 - 2. generation - er en af de netværkshøjttalere, der nu kan bruges med Google Cast. (Foto: B&O Play) Teknologi B&O PLAY gør Google Cast til standard  

Har haft problemer i Tyskland før
Lovgivning i Tyskland spænder ben for UberPool, men Uber X og Uber Black kan fungere i landet, hvis selskabet kan finde chauffører med tilladelse, hvilket blev gjort klart sidste år.

På nuværende tidspunkt fungerer Uber kun i München.

Der har været gjort forsøg i andre tyske byer som Hamburg og Frankfurt, men der har tjenesten ikke kunnet fungere. Nu er det altså Berlins tur.

LÆS OGSÅ: Uber trækker tjeneste ud af Sverige

Det var altså sidste år, at de tyske myndigheder slog hårdt ned på Ubers tendens til at have chauffører, der ikke har tilladelse til taxakørsel. Det skete med lovning på gigantiske bøder på mange hundrede tusinde kroner, hvis ikke Uber rettede sig efter reglerne. Uber valgte klogt nok ikke at udfordre skæbnen, som de ellers har gjort flere andre steder.

Teknologi Overraskende udvikling: Nu er dette styresystem størst i Danmark  

Også i USA og Sverige har Uber på det sidste haft lidt udfordringer med lovgivningen, så opstarten i Berlin er godt nyt for selskabet.

Uber har altid holdt fast i, at de blot tilbyder en samkørselsordning, til trods for at selskabet har en række krav, som man skal opfylde for at kunne blive chauffør.

LÆS OGSÅ: Skullcandy Grind Wireless – forbløffende god lyd til prisen

0 kommentarer
Vis kommentarer