Game of Thrones satte ild i mobilnettet

Sjette sæson af den populære serie Game of Thrones har netop haft sæsonpremiere på HBO - og det kunne ses på datatrafikken i mobilnetværket

Se den seneste trailer fra 6. sæson af Game of Thrones. (Video: HBO Nordic)

Game of Thrones-sæsonpremieren kunne ses hos Telia, da der var en markant stigning i datatrafikken til og fra HBO på hele 200 procent i mandags klokken 20 i forhold til mandagen ugen forinden, skriver MereMobil.dk.

Afsnittet af Game of Thrones i den længe ventede 6. sæson blev frigivet mandag morgen klokken 03 på HBO, og her var trafikken 3 1/2 gange så høj som ugen forinden.

- Game of Thrones er en af de absolut mest populære serier hos HBO, og der er mange kunder, der faktisk specifikt nævner den, når de står i vores butikker og skal vælge tjeneste til deres abonnement.

LÆS OGSÅ: Ny aftale giver millioner til bredbånd på Fyn

- Vi ser tydeligt på tallene i netværket, at der faktisk er tale om dedikerede fans, som holder sig vågne for at være blandt de allerførste til at se det nye afsnit herhjemme, siger Christoph Nørgaard, privatkundedirektør i Telia.

HBO drev trafikken
Den samlede mængde af datatrafik til og fra HBO steg med 114 procent sammenlignet med døgnet i mandags og mandag den 18. april.

- Det er et normalt mønster, vi ser på grafen, hvor der er trafik allerede fra morgenstunden, hvor danskerne udnytter pendlertiden til at lade sig underholde. Og når klokken slår 20, har forældrene tid til at hygge sig på sofaen med en serie, efter børnene er lagt i seng.

LÆS OGSÅ: iPhone SE test – når genbrug er hipt

- Men hvad, der ikke er normalt ved mandagen i går, er mængden af datatrafik til og fra HBO.

- Vi ser tydeligt, hvordan der dagen igennem genereres mere trafik i netværket, siger Christoph Nørgaard.

Alle tal er aggregeret, anonymiseret og målt i Telias netværk.

I marts kunne Teleselskabet 3 i øvrigt dokumentere, at Netflix-serien House of Cards premieren kunne ses på deres datatrafik.

Mobil Salget styrtdykker hos gigant: Sådan bliver Apple relevant igen

2 kommentarer
Vis kommentarer