Genialt eller galt gimmick: LG G5 skifter batteri på 10 sekunder

LG har skabt en modulær telefon, der vil appellere til de udstyrsfokuserede - men forvirre andre

Topmodellerne vælter ud fra de store Android-producenter - vi har sammenlignet tre af de seneste: HTC 10, Huawei P9 og LG G5

LG G5: 5,3 tommers 4G-telefon, 159 gram, 32 GB indbygget hukommelse, 4 GB RAM, 2.800 mAh. Vejl. pris: 4.990 kroner.

Tryk, hiv, knæk, skift, tryk, tænd - videre.

Det er ingen videnskab at skifte batteri i G5, der er LG's seneste topmodel. Det hedder at have et 'modulært design'.

Og LG fik allerede under mobilmessen i Barcelona ros for sin innovative ide.

Telefonen bliver aldrig færdig
Ikke nok med, at du med et snuptag kan fjerne batteriet og skifte det ud med et opladet. Der findes også flere typer af ekstraudstyr, der gør LG G5 til en helt anden telefon, når du laver skiftet.

Lige nu er to enheder i fokus: et kameramodul, der giver ekstra strøm og særlige knapper til at tage billeder. Modulet omdanner reelt mobiltelefonen til et lille kompaktkamera.

Kameraet og samarbejdet med Leica er noget af det, som Huawei har pralet med. Vores anmelder mener dog, at det er den samlede pakke - og ikke bare kameraet - der gør Huawei P9 til et rigtigt godt køb. (PR-foto) Mobil En seks-stjernet vinder: Huawei P9 er Kina når det er bedst

Og så er der forstærkeren fra B&O, som giver lyden et boost. Vi har ikke haft mulighed for at prøve dette modul.

Planen er i øvrigt, at der løbende kommer nye moduler - og dermed nye muligheder med den samme telefon.

Det modulære design er den store nyhed i LG G5. (PR-foto)
Det modulære design er den store nyhed i LG G5. (PR-foto)

På overfladen ligner LG G5 de fleste mobiltelefoner, men en af de store nyheder er det særlige slot i bunden, som du kan bruge til nemt at skifte batteri med eller sætte ekstraudstyr i. (Foto: Manu Fernandez/AP) Mobil Skift batteri på 5 sekunder: Nu kommer LG G5 til Danmark

Strømmen ryger når du skifter
For nogle vil ideen med de forskellige moduler dog mest af alt virke som et gimmick.

Vi vil i stedet fortsætte med at lade telefonen op, som vi altid har gjort. Og sætte vores favoritudstyr i telefonen og lade det blive siddende i.

For andre LG-fans vil muligheden være en evig inspiration til at prøve nye ting, når de kommer - og hele tiden skifte rundt.

Mobil HTC 10 har den bedste lyd en telefon kan få

Desværre har LG ikke opfundet en metode, hvor du kan 'hot-swappe' modulet. Altså rive batteriet ud og sætte en ny enhed i, uden at strømmen forsvinder.

Du skal med andre ord starte telefonen op igen - det er måske logisk nok, men virker dumt og gør de ti sekunder til flere minutter, inden man er i gang igen.

LG G5 satser også på, at forbrugerne vil blive glade for telefonens kamera, der er ganske fremragende og tager både flotte billeder og video i op til 4K-kvalitet. (PR-foto)
LG G5 satser også på, at forbrugerne vil blive glade for telefonens kamera, der er ganske fremragende og tager både flotte billeder og video i op til 4K-kvalitet. (PR-foto)

LG G5 har smarte funktioner - som fx at du kan skifte batteriet ud med et snuptag. Derimod kan du ikke kombinere et eksternt hukommelseskort med telefonens indbyggede hukommelse, selvom Android-systemet giver mulighed for det. (Foto: LG) Mobil LG G5 skuffer: Hukommelsen kan ikke kombineres

Modulær gør ingen populær
Som Huawei og HTC, der også er 'telefon-aktuelle, vil LG gerne have os til at elske G5 for at være lynhurtig, have et godt batteri og være ferm at skyde billeder med.

Det er G5 - men det er mange andre Android-telefoner også.

Spørgsmålet er derfor: er det nok at være modulær for at blive populær? Mit svar: hmmmm, det må vist komme an på en prøve.

Jeg hører til i gruppen, der aldrig kommer til at skifte rundt på modulerne. Og så vil jeg næsten hellere have en vand- og støvtæt model - frem for en telefon, der kan lege kostumebal.

Kameramodulet i bunden af batteriet her er et af flere moduler, man kan slutte til LG G5. Det indeholder også ekstra strøm. (PR-foto)
Kameramodulet i bunden af batteriet her er et af flere moduler, man kan slutte til LG G5. Det indeholder også ekstra strøm. (PR-foto)

Mobil LG genopfinder mobilen: Ingen skifter batteri nemmere

Dommen: Fræk men ikke genial
Jeg ville så gerne elske LG G5. Det er nemlig en eftertragtet vare på telefonmarkedet, hvis man kan skabe noget nyt, anderledes og banebrydende.

Er det så lykkedes? Nej, ikke rigtigt.

LG G5 er en ganske fremragende telefon - men samme prædikat kan sættes på andre modeller, hvor der i stedet er satset på noget, man får glæde af hver dag.

Det modulære er og bliver en fræk gimmick - ikke noget gennemført genialt.

LG's V10 er et godt eksempel på fremtidens mobiltelefon: næsten umulig at ødelægge, hurtig og opkoblet hele tiden. Og så har den et lille display, der altid viser vitale data uden at bruge ret meget strøm. (Foto: LG) Mobil Kommende trends: Her er 5 ting din nye mobiltelefon kan

12 kommentarer
Vis kommentarer