Google overrasker: Nye Nexus-telefoner kan blive uden ren Android

Googles Nexus-mobiler vil i fremtiden ikke alene komme med en ren Android-brugerflade - der er så meget spændende software, der kan tilføjes Android, mener Google-chef

Se præsentation af Nexus 5X

- Der kommer ingen Nexus-telefoner fra Google selv.

Det sagde Googles administrerende direktør, Sundar Pichai, ifølge Mobil.nu til techguruen Walt Mossberg under et interview ved den netop afsluttede Code Conference 2016.

Det kunne ellers være spændende med en ren Google Nexus-telefon, men det er ikke nødvendigt for Google i forhold til at bevise noget overfor Apple.


Se hele interviewet her. (Video: Recode/YouTube)

Android er markedsførende, og det er ikke Nexus-købernes skyld, mener Sundar. Omvendt sagde han, at Google fremover vil være mere involveret i designet af kommende Nexus-enheder.

- Planen er stadig at samarbejde med vores producenter om at lave telefonerne, sagde Pichai til Mossberg, da han blev presset lidt om Googles rolle i Nexus-telefonernes hardware.

LÆS OGSÅ: Björk og HTC Vive med første VR-musikalbum

Han sagde endvidere, at Google i højere grad vil involvere sig i processen omkring produktionen af telefonerne, og at firmaet i højere grad vil give deres mening til kende omkring designet.

Hvad han derimod ikke afslørede noget om, var hvilke Nexus-enheder, der er på tegnebrættet.

Ifølge rygterne skal HTC lave to smartphones i år, og siden Android N gerne skulle se dagens lys denne sommer, er det oplagt med nye Nexus-enheder i den forbindelse.


Se historien om Nexus her. (Kilde: Google)

Mobil Kæmpe mobil fiasko: Teleselskaber gider ikke Visual Voicemail

Slut med rene Android-telefoner?
Samtidig kom Sundar Pichai med lidt af en overraskelse og måske dårligt nyt for fans af Nexus-telefonerne: kommende Nexus-telefoner får ikke nødvendigvis en ren Android brugerflade.

Et af trækplastrene ved Nexus-telefonerne har ellers alle dage været den rene Android-version, man får med en Nexus-telefon. Telefonerne er derfor også de første til at blive opdateret med nye versioner af styresystemet, herunder betaversioner.

LÆS OGSÅ: Test - sådan er Huawei P9 Lite

Google planlægger ifølge interviewet at tilføje forskellige funktioner ovenpå Android i Nexus-enheder - eller som Sundar siger det: 'med eftertanke at tilføje flere funktioner ovenpå Android- eller Nexus-telefoner'.

Hvilke funktioner, der bliver tale om, sagde han derimod ikke noget om. Ej heller hvorfor de ikke bare er med i Android-systemet til at begynde med.

Hvis vi tager de positive briller på, kan det dog være, at vi har spændende sager i vente fra Nexus-mobiler. Her kan Google meget vel prøve nogle ret vilde ting af, som de andre mobilproducenter ikke tør.

Teknologi Kom i gang med podcast: Radioens Netflix til at tage med i lommen

12 kommentarer
Vis kommentarer