Holder du telefonen forkert? Sådan får du det bedste signal

Der er stor forskel på, hvordan mobiltelefoner skal holdes for at få det bedste signal på antennen - tjek din telefon her

Højre eller venstre hånd? 2G eller 3G?

En ny rapport fra den nordjyske forsker Gert Frølund Pedersen, Aalborg Universitet, afslører mandag, at antennekvaliteten på nogle af de mest populære mobiltelefoner svinger meget fra mærke til mærke.

LÆS OGSÅ: 3’s kunder skal gå uden om disse telefoner

iPhone dumper
Værst klarer Apples iPhone sig. Firmaets smartphones er - uanset netværk og hvordan man holder telefonen - dårligst til at holde kontakt til mobilnetværket. Også LG G5 og HTC 10 klarer sig dårligt.

Derimod ligger Microsoft Lumia 640, Galaxy S7 Edge og HTC Desire 626 i toppen, når man måler middelniveauet for kvaliteten af telefonernes antenner.

Dansk rapport slagter iPhone

Apple er også ringe uden hænder

Bruger din telefon 'uden hænder' - fx ved at lægge den på bordet eller bruger du et headset?

Også i de tilfælde dumper Apple.

iPhone 6S Plus har - sammen med Huawei P9 - den dårligste kontakt op til mobilantennen. Derimod er Doro Phone Easy 530x og HTC Desire 626  ifølge den nordjyske rapport bedst til at holde kontakten.

2G er bedst
Men hvad gør du, hvis du allerede har købt en mobil? Skal du holde den i venstre eller højre hånd? Og skal du være på et 2G eller 3G-netværk?

Til det sidste er svaret entydigt: det aldrende 2G-netværk er også det netværk, som telefonerne i undersøgelsen er bedst til at holde kontakten til. Flere af teleselskaberne sender dog primært dine samtaler via 3G-netværket, hvilket du ikke har nogen kontrol over.

Apple sagsøgt: Sælger iPhones med defekte skærme

Derimod kan der - afhængig af netværk - godt være forskel på, om du skal holde en telefon i højre eller venstre hånd.

I skemaet herunder kan du se, hvordan din telefon får bedst kontakt til enten 2G eller 3G-netværket. Du kan læse hele rapporten her.

Højre eller venstre?


Data dækker gennemsnitsværdien for telefonens evne til at sende tale op til enten et 2G eller 3G-netværk - og hvorvidt den bedste effekt fåes ved enten at holde telefonen i højre eller venstre hånd.

Samlet rang


Herover kan du se, hvordan telefonerne samlet klarer sig i undersøgelsen, når man udregner et ligevægtet gennemsnit af telefonernes evne til at koble sig på mobilnetværket - uanset om man holder telefonen i højre eller venstre hånd. Og uanset om den er på et 2G eller 3G-netværk.

Bedste dataforbindelse?

Herover kan du se, hvordan telefonerne i gennemsnit klarer sig, når de skal hente data ned fra telenetværket. Fem af de 26 telefoner i undersøgelsen er ikke med i dette skema, da de ikke understøttede data eller gav et resultat på samtlige fem frekvensbånd.

Skaber børnene kaos på din iPad? Sådan begrænser du deres adgang

Hvordan holder du typisk din telefon?

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.