Kæmpe tele-ups: TDC Center solgte ulovlig mobilforstærker

Nordjysk kunde er kommet i store problemer efter køb af mobilforstærker - troede, at TDC Center også var TDC

Selv om der står TDC på en butik, en medarbejder eller hans bil, er det ikke sikkert, at du er i kontakt med TDC. Private firmaer bruger nemlig TDC-logoer - og det kan være fatalt, viser en sag fra Nordjylland. (Foto: Jørgen True/Polfoto)
Selv om der står TDC på en butik, en medarbejder eller hans bil, er det ikke sikkert, at du er i kontakt med TDC. Private firmaer bruger nemlig TDC-logoer - og det kan være fatalt, viser en sag fra Nordjylland. (Foto: Jørgen True/Polfoto)

Hvem handler man hos, hvis du går ind på et TDC Erhvervscenter? Ikke hos TDC, selv om navn, logo og selv servicebiler og personalet er TDC-brandet.

Erhvervscentrene er nemlig private firmaer, der alene er autoriseret til at sælge TDC-produkter og service.

Mobil Dyr fejltagelse: Sådan må du ALDRIG forbedre dit mobilsignal

Solgte ulovlig mobilforstærker
I dag er denne ret oplagte misforståelse blevet et kæmpe problem for et nordjysk varmeværk, skriver Ingeniøren.dk.

For da Aars Fjernvarme for godt fire år siden havde store problemer med mobildækningen, leverede det daværende TDC Center i Hjørring en løsning: vi sætter da bare en forstærker op, der kan gøre mobilsignalet bedre hos jer.

Problemet er bare, at som Ekstra Bladet tidligere har skrevet, så er sådan en signalforstærker ulovlig. Kun hvis teleselskabet har godkendt opsætningen, må den bruges.

Telia hæver bundpriserne - det billigste abonnement er på kort tid steget med mere end 50 procent. Og selskabet er ikke alene om den tendens. (PR-foto) Mobil Billig mobiltelefoni truet: Teleselskaber hæver priserne - igen

Opdaget og politianmeldt
Hos Aars Fjernvarme er man nu blevet politianmeldt for at have troet på, at TDC Erhvervscenter også er TDC.

- Der kom en pejlevogn forbi i sommeren 2015 og fandt signalforstærkeren.

- Så blev vi bedt om at få den pillet ned og vi blev politianmeldt for den, siger varmecenteret driftsleder Brian Støttrup til Ingeniøren.

Hos TDC beklager man sagen. Samarbejdet med erhvervscenteret i Hjørring er opsagt, og aftalerne med andre erhvervscentre er blevet indskærpet.

Mobil Husker du disse gamle Nokia-telefoner: Så gode var de

TDC Erhvervscenter: Vi købte det på nettet
I KLC Erhverv, som det daværende TDC Center i Hjørring i dag hedder, forklarer firmaet i en mail til Ingenøren, at man ikke var klar over, at signalforstærkeren var ulovlig at sætte op. Og at udstyret var ‘købt på nettet’.

Der er i øvrigt netop åbnet et nyt TDC Erhvervscenter i Hjørring. Dette firma har intet med sagen at gøre.

Dankort til øllene og mobilen til at holde en tåget kontakt til omverdenen er vigtige ting, når vi snart tager på festival. (Foto: Anthon Unger) Mobil Festivalfolket: Hellere have det ad helvede til end at undvære mobilen