Kan du heller ikke få fingre i den nye iPhone SE: Her er forklaringen

iPhone SE har overrasket selv Apple - og det giver problemer for salget i Danmark

Det er fortsat svært at få fingrene i iPhone SE. Apple kan ikke følge med efterspørgslen. (PR-foto)
Det er fortsat svært at få fingrene i iPhone SE. Apple kan ikke følge med efterspørgslen. (PR-foto)

Da Apple i dagene op til påske offentliggjorde deres seneste smartphone, iPhone SE, blev den helt som rygtebørsen havde forventet.

Men mange er i dag overrasket over, at Apple faktisk så 'hullet i markedet' (inden for iPhone, red.) - nemlig kundernes klare efterspørgsel på en lille telefon med kraftig hardware, skriver MereMobil.dk.

Hvis vi ser på top 10-listen over de 10 mest solgte smartphones i april - som var den første måned iPhone SE var i handlen - er den også strøget ind på en andenplads i det samlede salg.

Kan du lide sorte links? Sådan ser det i hvert fald ud, når den traditionelle blålige linkfarve bliver til kulsort. (Skærmdump) Teknologi Google går i sort: Ændrer farven på links

Telia: Overgår alle forventninger
Faktisk går det så godt med iPhone SE, at det lige nu ikke er muligt at købe telefonen i frit salg alle steder, da nogle forhandlere simpelthen ikke kan følge med efterspørgslen - og ikke kan få nok enheder leveret af Apple.

- Salget af iPhone SE overgår forventningerne. Modellen har vist sig at være meget populær blandt danskerne, som sætter pris på de opgraderede specifikationer i en mindre pakke.

- Salget går derfor rigtig godt, og der er f.eks. større interesse for SE-modellen sammenlignet med 5s og 5c, siger David Engstrøm, pressechef i Telia.

LÆS MERE: DPlay-app klar til Apple TV


Sådan så det ud, da iPhone SE blev lanceret.

Humac: Godt set af Apple
Også Apple-forhandleren, Humac, har oplevet en stor efterspørgsel på iPhone SE. Men da telefonen er i restordre hos dem, så er det svært at sige præcis, hvor godt det går for salget.

- Det er svært. Hvis vi havde haft fri tilgængelighed af telefonen, havde det været lettere at sige noget om. Vi ved altså ikke, om kunderne venter til den bliver tilgængelig eller køber en anden telefon.

- Men det er godt set af Apple, at der er en kundegruppe for den mindre telefon med kraftig hardware, fortæller Michael Bech, adm. direktør i Humac.

LÆS MERE: Se Lumigon T3 i 24-karat guld

3: Andenmest solgte iPhone
Hos teleselskabet 3 kan de nikke genkendende til, at leveringerne ikke kan følge med efterspørgslen:

- Salget af iPhone SE går rigtig godt, og vores leveringer fra Apple kan pt. ikke følge med efterspørgslen.

- Lige nu er iPhone SE den andenmest efterspurgte iPhone her hos 3 (iPhone 6s er den mest efterspurgte, red.). I vores øjne giver det dog bedst mening at sammenligne iPhone SE med iPhone 5c modellerne, som også blev lanceret i en kategori for sig.

- Her kan vi se, at iPhone SE modellerne er mere populære end iPhone 5c modellerne var på samme tidspunkt efter lanceringen af dem, udtaler 3 Danmark til MereMobil.dk.

Kan du heller ikke leve uden din iPhone? Hvis svaret er ja, skyldes det måske, at Apples topsælger er øverst på listen over verdens vigtigste gadgets. (Foto: Kiichiro Sato/AP) Mobil Kendt magasin: iPhone er verdens vigtigste gadget

38 kommentarer
Vis kommentarer