Krise hos Microsoft: Salget af Lumia-telefoner styrtdykker

Det går alt andet end frem for salget af Microsofts Lumia-telefoner, der i første kvartal 2016 har oplevet et markant fald

Microsoft laver fantastisk hardware - men softwaren, Windows 10, mangler fortsat alt for mange programmer, som de mobile brugere i dag tager for givet. (PR-foto)
Microsoft laver fantastisk hardware - men softwaren, Windows 10, mangler fortsat alt for mange programmer, som de mobile brugere i dag tager for givet. (PR-foto)

Da Microsoft i efteråret 2015 offentliggjorde Windows 10 og de nye Lumia-topmodeller, Lumia 950 og Lumia 950 XL, håbede mange på, at det kunne være det, som fik vendt de dårlige salgstal.

Men endnu engang er successen udeblevet for Microsoft på smartphone-markedet, skriver MereMobil.dk.

Og denne udeblivelse af succes understreges atter ved det netop offentliggjorte regnskab for 1. kvartal 2016.

LÆS OGSÅ: Min Bio er klar til Apple TV

Her fremgår det nemlig, at det kun er lykkedes Microsoft at sælge 2,3 millioner Lumia-telefoner i de første tre måneder i år.

Dette er et markant fald på hele 73 procent i forhold til samme kvartal sidste år, hvor det lykkedes Microsoft at sælge 8,6 millioner Lumia-telefoner, fortæller GSMArena.com.

Sammenlignes med sidste års 4. kvartal, så er der også tale om et mærkbart salg. Her blev solgt 4,5 millioner Lumia-telefoner.

B&O kunne være et dansk Apple - men tiden løb fra dem

Ender det med et knald?
Microsoft afslørede også, at salget af ikke-Lumia smartphones lød på 15,7 millioner eksemplarer, hvilket var et fald fra 24,7 millioner i forhold til samme tidspunkt sidste år.

Det er spændende, om Microsoft er klar med et modtræk til det markante salgstal - eller de ender med at trække sig helt ud af smartphone-markedet.

Microsoft har i øvrigt under deres BUILD-konference oplyst, at der nu er 270 millioner enheder på verdensplan, som har Windows 10 installeret.

LÆS OGSÅ: Betalingsservice-app giver dig styr på regningerne