Mobile fingeraftryk: Nu bliver e-Boks nemmere at bruge

Hvis du har en iPhone, kræver det fremover blot et fingeraftryk at få adgang til e-Boks

Hvis du har en iPhone 5S eller nyere, kan du slippe for at taste koder ind, når du skal have adgang til e-Boks. Det kræver blot, at du opdaterer til den nyeste udgave af app'en. (Foto: e-Boks)
Hvis du har en iPhone 5S eller nyere, kan du slippe for at taste koder ind, når du skal have adgang til e-Boks. Det kræver blot, at du opdaterer til den nyeste udgave af app'en. (Foto: e-Boks)

En af Danmarks mest brugte apps, e-Boks, har netop fået en opgradering, der gør den nemmere at bruge.

Hidtil har det ellers været ret bøvlet, fordi man hver gang har skulle taste sine informationer og password ind for at få adgang til app'en.

Mobil Vrede kunder fik nok: Apple sagsøgt for datatyveri

Men fremover kræver det blot et fingeraftryk at tjekke sin lønseddel eller breve fra det offentlige, når man bruger programmet.

Ekstra Bladet testede systemet fredag formiddag - og det virker fortrinligt, når du først har opdateret til seneste udgave af e-Boks og godkendt funktionen.

WhatsApp er ejet af Facebook, der - sammen med millioner af brugere i Brasilien - protesterer mod lukningen af tjenesten. (Foto: Patrick Sison/AP) Elektronik Lukkede for WhatsApp: Derfor er Facebook i krig med Brasilien

Det er indtil videre alene brugere, som ejer en nyere iPhone 5S eller senere - med det såkaldte Touch-ID - der får glæde af muligheden.

e-Boks følger dermed i sporet på andre populære apps som fx MobilePay, der også giver brugere af Touch-ID mulighed for nemt at godkende en overførsel.

Kan ikke bruges med Android
Ejere af en moderne Android-telefon får imidlertid ingen glæde af deres indbyggede mulighed for fingeraftryk. I hvert fald ikke lige nu:

- Der har ikke tidligere eksisteret en standard fingeraftryksløsning til Android, og det har derfor været op til den enkelte producent at lave sin egen.

- Og dem har det af forskellige årsager ikke været muligt at understøtte, forklarer Claus Bessermann, der er Product Manager hos e-Boks.

Mobil Nu er Netflix klar til Windows 10

- Det er først med nyeste version af Android, at der er kommet en standard.

- Denne undersøger vi muligheden for at bruge i en fremtidig version af vores app.

Den nyeste udgave af e-Boks til iOS (Apple) kan findes her - og den nyeste til Android her.

42 kommentarer
Vis kommentarer