Nettet svigter i togene - og det bliver ikke bedre

DSB har aflyst et udbud, der skulle give bedre WiFi-adgang til de rejsende

Nettet svigter i togene - og det bliver ikke bedre

Sidste år tog Ekstra Bladet en togtur tværs over Sjælland for at teste internetforbindelsen i toget. Se hvordan det gik her.

For dyrt!

Det er ifølge Ingeniøren konklusionen hos DSB, der nu opgiver et udbud, der skulle give bedre internetforbindelse i landets toge og på stationerne:

- Kvaliteten og prisen matchede ikke.

- Vi ville ikke få det kvalitetsløft, vi ønskede, siger Aske Wieth-Knudsen, chef for forretningsudvikling hos DSB, til Ingeniøren.

Her er forklaringen: Derfor ryger dit mobilsignal i toget og metroen

Konsekvensen er, at der kan gå meget lang tid, før der kommer en løsning på de problemer med netforbindelsen, som kunder i dag oplever. Og nej, det er ikke nok at bruge sin mobile forbindelse som erstatning for ustabilt WiFi.

Kører du fx i et IC4-tog eller en dobbeltdækker på de sjællandske strækninger, er togene nemlig så godt isoleret, at mobilsignalerne har svært ved at trænge igennem.

Samtidig er mobildækningen med master langs togskinnerne ikke dækkende for hele rejsen.

Rejsekort: Nu kan du tjekke ud på mobilen

DSB lover, at de stadig har en ambition om både at skabe bedre kontakt til mobilmasterne - fx via repetere inde i togene - og levere en stabil netforbindelse på rejsen - men:

- Det at sikre en stabil og hurtig internetforbindelse i tog er ikke teknisk simpelt, for så havde vi gjort det, lyder forklaringen fra Aske Wieth-Knudsen.

Hvordan oplever du netdækningen i togene?