Nu flytter Apples levende billeder ind i Facebook

Facebook eksperimenterer med nyt billedformat fra Apple - men det kræver, at du har de nyeste iPhones

Det er en begrænset gruppe af brugere, der de første måneder får adgang til Live Photos i Facebooks app. Men i foråret 2016 vil funktionen blive rullet ud globalt. (Foto: Facebook)
Det er en begrænset gruppe af brugere, der de første måneder får adgang til Live Photos i Facebooks app. Men i foråret 2016 vil funktionen blive rullet ud globalt. (Foto: Facebook)

Indtil nu har de såkaldte Live Photos fra Apple mest af alt været en sjov gimmick.

Ideen er, at du - med en iPhone 6S - kan tage et stillbillede, der samtidig bliver til levende billeder.

Udover at tage billedet gemmer telefonen nemlig en sekvens på halvanden sekund af højtopløste billeder før og efter dit snapshot.

Og ved at bruge 3D Touch-funktionen på telefonen kan du trykke ned på skærmen og herefter se den lille filmsekvens. Du kan også bruge Live Photos som et aktive baggrundsbilleder på din iPhone.

Kræver iOS9
Men nu understøtter Facebook de alternative billeder.

De kommende måneder vil alle Facebook-brugere - med en iPhone, der har iOS9 eller nyere - få mulighed for at se de levende billeder i deres Facebook-app.

Og selv uden en iPhone 6S kan du trykke ned på skærmen og afspille de små billedfilm, som vennerne har lagt op.

Det er dog fortsat kun brugere af en iPhone 6S, der kan optage og herefter uploade Live Photos.

Kun på iPhones
Bruger du Facebook på en Android-telefon, tablets eller computere, vil du ikke kunne se de små film. Her får du i stedet vist det stillbillede, som brugeren optog sammen med sit Live Photo.

Facebook er i øvrigt ikke der første webtjeneste, der understøtter Live Photos.

Forleden åbnede blogtjenesten Tumblr op for muligheden, der også her kræver, at du ser billederne i deres mobile iPhone-app.