Nu flytter denne funktion fra iPhone ind i Mac

Stemmetjenesten Siri har længe været rygtet på vej til Mac OS X - nu indikerer billeder, at det endelig sker

Stemmetjenesten Siri fra iPhone kan snart flytte ind på din computer. (Foto: Henning Hjort/Polfoto)
Stemmetjenesten Siri fra iPhone kan snart flytte ind på din computer. (Foto: Henning Hjort/Polfoto)

Rygterne om, at Siri er på vej ind i den kommende version af OS X til Mac har svirret i månedsvis.

Der er nu kun en måneds tid til Worldwide Developers Conference 2016 – WWDC 2016 – hvilket sætter ekstra gang i lækager og rygter, og således også om Siri, skriver Mobil.nu.

Mobil Disse Android-apps forlænger batteriets liv Tim Cook er verdensmester i at tjene penge til Apple. Men hvornår slutter festen? (Foto: AP) Teknologi Tech-nørds dystre forudsigelse: Apple kan blive det næste BlackBerry

MacRumors har fået fingrene i et par screenshots med Siris logo på, hvorpå vi kan se, hvor i OS-brugerfladen vi vil kunne finde Siri.

MacRumors afslører ikke kilden til billederne, men omtaler det som en pålidelig kilde.

Første billede viser et ikon i form af en cirkel, der matcher det design, Apples andre indbyggede apps har og med den farverige bølge, der er blevet Siris kendetegn.

LÆS OGSÅ: Videotest af HTC 10

Bølge viser når Siri kan tale i OS X
Der er også et billede med et lille ikon fra OS Xs menulinje, hvor der simpelthen bare står Siri i en firkant ved siden af spotlight-ikonet.

Trykker man på et af disse ikoner, vil Siris bølge komme frem som et tegn på, at hun er klar til at lytte til dig, skriver MacRumors.

Det svarer til at holde hjemknappen nede for at få Siri frem, som det er i iOS.

LÆS OGSÅ: Børn foretrækker smartphones frem for håndholdte konsoller

Det siges, at der også skal komme en altid lyttende 'Hey Siri'-funktion i OS X, men at den som standard vil være slået fra.

Vi ved ikke meget mere, før vi hører noget officielt fra Apple, men det er dog forventet, at der vil være mange af de samme kommandoer som til iOS, så som at søge på nettet, transskribere tekst og lægge aftaler ind i kalenderen.

Om det her er de endelig ikoner, ved vi heller ikke, da Siri til OS X slet ikke er færdigudviklet endnu, og det er slet ikke sikkert, at vi får Siri til OS X præsenteret ved WWDC, hvis Apple ikke er tilfreds med, hvor langt de er nået.

LÆS OGSÅ: Nokia er tilbage med mobiltelefoner

8 kommentarer
Vis kommentarer