Ny Android-telefon: Hvilken model er den rigtige for dig?

Topmodellerne vælter ud fra de store Android-producenter - vi har sammenlignet tre af de seneste: HTC 10, Huawei P9 og LG G5

Hvilken Android-telefon er den rigtige for dig? Få et bud her. (Video: Ekstra Bladet TV)

Danmark er et Apple-land.

Målt på antallet af solgte iPhones sammenlignet med resten af markedet sidder det californiske firma rigtigt godt på danske mobilkunder.

Men der findes andet end æbleskroget. Og særligt de første måneder af 2016 er det væltet ud med solide nyheder fra Android-producenterne.

Edge-modellen af Galaxy S7 fremhæves som den bedste af de to modeller. (Foto: Ekstra Bladet) Mobil Her er årets bedste telefon - og det er IKKE en iPhone

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Klik i grafikken herover og sammenlign de tre telefoner på pris, vægt og andre specifikationer. (Grafik: Heine Jørgensen)

Teknologi Ny burgerhøjttaler: Fantastisk lyd - men her er B&O PLAY sgu nærig

Tre nye topmodeller
Samsung var først med sin opdaterede Galaxy-serie, S7 og S7 Edge.

Begge er fremragende modeller, der står som referencen for alt andet på markedet lige nu.

Men i mandagens udgave af 'Tech for tumper' gælder det tre nyere modeller: HTC 10, Huawei P9 og LG G5.

Alle vil gerne markedsføre sig som de hurtigste, mest velbyggede og bedste kameratelefoner.

Men selv om alle tre klarer sig ganske fint målt på ovenstående, er der markante forskelle.

Se herunder, hvad styrkerne - og svaghederne - ved de tre modeller er.

Teknologi Strejker dit internet: Sådan får du fart på det igen

 

HTC 10: Bedste lydoplevelse til dato

Hvis du går efter en telefon, der skal bruges til at høre meget musik, findes du ingen bedre. HTC 10 leverer suverænt den bedste lydoplevelse, som vi har fået ud af en mobiltelefon.

HTC har teknologisk arbejdet med at gøre lyden utrolig god - og samtidig udviklet et in-ear-headset, der er på højde med nogle af de dyreste modeller på markedet. Headsettet følger med i købet og sidder godt i ørene, ligesom du har mulighed for individuelt at indstille lyden, så den passer til den måde, du bedst lytter på.

HTC er desværre gået væk fra at have ægte stereohøjttalere i telefonen, hvilket ellers var et klart plus. Lyden er derfor bedst med hovedtelefonerne på.

Det trækker ned: HTC 10 er den dyreste telefon i vores sammenligning - 1.000 kroner dyrere end LG G5 og 2.000 dyrere end Huawei. 6.000 kroner er samtidig mange penge for selv denne utroligt velbyggede og vellydende telefon. Især fordi konkurrencen er benhård - 500 kroner mindre havde derfor gjort HTC 10 relevant for flere.

Læs hele anmeldelsen af HTC 10 her.

 

Huawei P9: Bedste Android til prisen

For mindre end 4.000 kroner får du Huaweis 2016-topmodel, P9. Og det er ganske enkelt en fremragende telefon.

Den er mest elegant af de tre i denne sammenligning, lynhurtig og så tager den rigtig gode billeder.

Det er med P9 tydeligt, at Huawei for alvor er ved at gøre sig fortjent til pladsen, som verdens 3. bedst sælgende telefonproducent. Nu med produkter, hvor byggekvaliteten sidder i skabet, og hvor den samlede pakke er tæt på at være mere værd, end hvad du betaler.

Det trækker ned: Telefonen er fra fødslen fyldt med unødvendig bloatware. Overflødig og irriterende software, som du heldigvis nemt kan slippe af med. Lav derfor to udgaver, Huawei: en til vennerne i Kina, der måske elsker bloatware - og så en renset model til resten af verden. Fx som det er i Nexus 6P med ren Android og ligeledes produceret af Huawei.

Læs hele anmeldelsen af Huawei P9 her.

 

LG G5: Bedste muligheder for udstyr

Hvis LGs seneste topmodel, G5, var en påklædningsdukke, ville den vinde 'ballets konkurrence'.

For ingen anden Android-telefon har samme evner: et klik i bunden - og du kan hive batteriet ud og sætte et nyt i.

Du kan også erstatte bundstykket, så det i stedet bliver et avanceret kameragreb med ekstra strøm. Eller omdanne bunden til en digital forstærker bygget af ingen ringere end danske Bang & Olufsen.

Det trækker ned: LG G5 lægger sig generelt i midten med pris, performance og relevans. Og det er telefonens største problem: på de fleste punkter er den, som de fleste i sin klasse - det hedder vist at 'være en smule kedelig og forudsigelig'. Hvilket ikke altid er nok til at trække kunderne til. Det er tvivlsomt, om dens evne til at skifte udstyr med et klik kan gøre den store salgsforskel.

Læs hele anmeldelsen af LG G5 her.