Ny dansk mobil lanceret: Her er Lumigon T3

Lumigon T3 er en ny dansk smartphone, der kommer med Super AMOLED skærm og et kamera, der kan se om natten

Er der plads til en eksklusiv og dyr dansk udviklet telefon på markedet? Ja, mener danske Lumigon, der netop har præsenteret T3. (Foto: MereMobil.dk)
Er der plads til en eksklusiv og dyr dansk udviklet telefon på markedet? Ja, mener danske Lumigon, der netop har præsenteret T3. (Foto: MereMobil.dk)

Den, der lever stille, lever godt.

Dette udtryk passer meget godt til det danske mobilfirma Lumigon på Sydhavnen i København.

Telefonen T2 HD, der kom i 2014, har ikke gjort væsen af sig her i Danmark, og vi har heller ikke som sådan spottet en bredere distribution.

Men nu – nærmest ud af det blå - er Lumigon T3 en realitet, skriver MereMobil.dk.

Sådan præsenterer Lumigon selv den nye telefon. (PR-foto)
Sådan præsenterer Lumigon selv den nye telefon. (PR-foto)
 

Satser på dansk design
Elskere af dansk design bør se nærmere på Lumigon T3, der kommer med sider af blankt rustfrit stål, såkaldt 'marine-grade 316 stainless steel'. Front og bagside er i det brudstærke Gorilla Glass 4 fra Corning.

Alt i alt står man med en følelse af godt design, der underbygges af en vægt på 145 gram.

LÆS OGSÅ: YouTube på vej med kabel-TV?

Uden at jeg er designekspert, vil jeg vove pelsen og betegne det som Danish design i meget høj kvalitet.

Selv når SIM-kort holderen tages ud, går kvaliteten igen. Holderen tages ud, uden brug af værktøj, og er ligeledes i stål.


Chefredaktøren på MereMobil.dk, John G. Pedersen, fortæller her om de første indtryk af den dansk udviklede telefon. Her viser han også de meget avancerede touchfunktioner, der findes i telefonen. (Video: MereMobil.dk)

Din mailadresse er et yndet mål for hackere. Millioner af gange om dagen forsøger de at tvinge sig adgang til konti hos fx Microsoft og Google. (Foto: Finn Frandsen/AP) Teknologi Er din mailkonto sikker: Så ofte forsøger hackere at komme ind

Lumigon T3 – hovedspecifikationer

Skærm: 4,8 tommers Super AMOLED (1280 x 720 px)

Processor: MediaTek MT6795 2,2 GHz 64-bit (octa-core)

3 GB RAM

Hukommelse: 128 GB

Kamera: 13 megapixels (PDAF) (dual-tone fotolys)

Frontkamera: 5 megapixels (med front fotolys)

Night Vision kamera: 4 megapixels

Mål: 137 x 69 x 7.9 mm.

Vægt: 145 gram

Støv- og vandafvisende

Android 6.0 Marshmallow

Det kan telefonen
Lumigon har formået at bygge T3 ud fra en fornuftig komponentsammensætning. Der er 4,8 tommer Super AMOLED skærm (1280 x 720 pixels), 3 GB RAM og 2,2 GHz 64-bit MediaTek processor.

Desuden har T3 stereohøjtalere og 13 megapixels kamera (PDAF phase detection autofocus) samt 5 megapixels frontvendt kamera med fotolys.

Lumigon T3 kører på Android 6.0 Marshmallow med forholdsvis få modifikationer. De originale apps fra Google, såsom Telefon, Beskeder, Kalender, Kontakter m.fl. er bibeholdt. Det samme gælder Chrome-browseren.

LÆS OGSÅ: Tori Spelling fik hemmelig Lumigon-telefon

Det interessante er, at selvom processoren ikke er i den kaliber, vi finder i de nyeste telefoner fra Huawei, Sony, HTC og Samsung, så kører hele systemet og programmerne helt gnidningsfrit.

Den nye danskdesignede Android telefon har 128 GB intern hukommelse. Den kan ikke udvides med MicroSD-kort, men til gengæld skulle hukommelsen være stor nok til de fleste.

SIM-kort holderen har plads til to SIM-kort (Dual-SIM).

Telefonen benytter standard MicroUSB-stik til opladning og dataoverførsel (USB 2.0) og altså ikke den nye USB Type-C standard, der over tid forventes at blive standard i de fleste telefoner.

Galaxy S7 har givet Samsung et tiltrængt skub frem på det amerikanske marked og har overhalet Apples iPhones. (Foto: Ekstra Bladet) Mobil Slået af Samsung: Her får Apples iPhone bank

Tag billeder om natten
Som den første smartphone i verden har Lumigon T3 også Night Vision kamera. Opløsningen er på fire megapixels, og med dual IR flash er det muligt at tage billeder og skyde video, hvor det er HELT mørkt.

Så nu kan du ligge på lur og fotografere pindsvinet ude i haven midt om natten.

Rækkevidden på IR-dioderne er ikke ret lang, men et par meters afstand er ikke et problem.

Er det fedt? Det er i hvert fald meget godt tænkt, når nu ingen andre har det, synes jeg.

Lumigon T3 har en vejledende pris på 5.999 kroner for udgaven i rustfrit stål. Den bliver tilgængelig i maj 2016.

LÆS OGSÅ: Windows 10 installeret 300 millioner gange