Ny version af Bluetooth: Så vild bliver teknologien

Bluetooth 5.0 er snart på vej ud på tech-markedet og vil give dobbelt så høj hastighed, fire gange længere rækkevidde og 800 procent mere kapacitet

Vi bruger Bluetooth i lang række af apparater, blandt andet trådløse højttalere og hovedtelefoner.
Vi bruger Bluetooth i lang række af apparater, blandt andet trådløse højttalere og hovedtelefoner.

Bluetooth er alle vegne og blevet en af de mest universelle måder for enheder at kommunikere med hinanden.

Teknologi YouSee: Glem alt om at streame TV 2 i sommerhuset

Takket være Low Energy-protokollen i Bluetooth 4.0 og de efterfølgende opdateringer, har teknologien fundet vej ind i alle slags gadgets, wearables, Internet of Things-apparater og så videre.

De fleste vil sikkert kunne tælle flere apparater på deres skrivebord eller derhjemme i privaten, der er udstyret med Bluetooth. Udover telefoner er der computere, højtalere, smartwatches, fitness-tracker og flere andre ting.

LÆS OGSÅ: OnePlus 3 er ikke så god som hypen

Efterhånden som flere og flere smarte gadgets med Bluetooth dukker op - og vi får flere og flere måder, hvorpå vi kan bruge de ting, som for eksempel at sætte det fast på os selv eller have det i vores hus - bliver Bluetooth også mere og mere udbredt.

Der er simpelthen flere enheder, der taler elektronisk sammen, og derfor har Bluetooth SIG annonceret en ny version af den trådløse protokol. Den skal kunne følge med denne tendens med stadig større krav til teknikken, skriver Mobil.nu.

Senere i 2016 eller i begyndelsen af 2017 skulle vi gerne se Bluetooth 5.0, og det bliver 'bigger, better, faster…' - eller hvad det nu er, man siger.

LÆS OGSÅ: Mobilen ødelægger vores koncertoplevelser

Hastigheden bliver den dobbelte, rækkevidden den firedobbelte, og kapaciteten af dataoverførsel bliver 800 procent større.

På den måde skulle flere enheder gerne kunne kommunikere indenfor, udenfor og gennem vægge. Samtidig skulle det hele blive mere effektivt, og ventetiden falde.

Vi håber så, at det også vil gøre forbindelsen mere stabil, så den ikke falder ud.

Du kan læse mere om den nye teknik her.

iPhone SE blev præsenteret i foråret, men er fortsat meget populær i Danmark. (PR-foto) Mobil Alt udsolgt: Denne iPhone er ikke til at opdrive lige nu

4 kommentarer
Vis kommentarer