Skræmmende metode: Her hackes iPhone med falsk fingeraftryk

Test på mobilmessen i Barcelona viser, hvorda udspekulerede hackere kan kopiere fingeraftryk og bruge dem til at åbne mobiltelefoner med

Her åbnes en iPhone med et falsk fingeraftryk, der er overført til det materiale, som senere blot skal presses ned mod fingeraftrykslæseren.
Her åbnes en iPhone med et falsk fingeraftryk, der er overført til det materiale, som senere blot skal presses ned mod fingeraftrykslæseren.

Se godt efter i videoen herunder.

De fingeraftryk, der ellers skal beskytte fx en iPhone, kan i de forkerte hænder blive misbrugt til at låse telefonerne op.

De nyeste fjernsyn i 2016: 3D og de buede modeller er døende

Det er amerikanske Wall Street Journal, der sammen med flere udstillet på mobilmessen i Barcelona har gjort forsøget.

Og som det fremgår af billederne, er det - med en dedikeret indsats - faktisk muligt at kopiere et fingeraftryk og overføre det til materialet, der får telefonen til at tro, at det er en ægte finger, som trykker på den.

Svigter dit WiFi også: Her er 5 mulige løsninger


Sådan gik det, da Wall Street Journal testede sikkerheden i telefoner med fingeraftrykslæser. (Video: Wall Street Journal)

Kræver bedre scannere
Løsningen på sikkerhedsbristen er ifølge flere eksperter, at aflæserne opgraderes til mere avancerede udgaver, der aflæser fingeren i en langt højere opløsning, end det sker i dag.

Når den teknologi bruges, kan man nemlig ikke længere lave en troværdig kopi - så er det alene den 'ægte' finger, som kan åbne telefonen.

Se også herunder, hvor amerikanske forskere har hacket fingeraftrykket til telefoner fra både Samsung og Huawei:

Her er dommen: 5 Apple-hits - men er de også pengene værd?