Slå denne funktion fra - ellers kan alle se billederne i din iPhone

Hul i softwaren på nyere iPhones gør det muligt at åbne og se meget private data, selv om du har låst din telefon - se her hvordan du beskytter dig selv

Se her hvor nemt vi fik adgang til en låst telefon alene ved at lave en Twitter-søgning med stemmetjenesten Siri. (Video: Ekstra Bladet)

OPDATERING, ONSDAG MORGEN: Apple har angiveligt været hurtige og nu lavet en opdatering, der alene skulle lægges på serveren hos dem for at løse problemet, skriver 9to5Mac.com.

Et sæt hovedtelefoner og lidt teknisk snilde.

Mere skal der ikke til for, at uvedkommende kan få direkte adgang til både dine meget private billeder og alle kontakterne på din iPhone.

GUARDIAN: Det er sket før

Apple har ellers gjort meget for, at du kan låse telefonen med koder og fingeraftryk.

Men nu har flere amerikanske techmedier - via IT-eksperten Jose Rodriguez - afsløret, hvordan en fejl i softwaren på nyere iPhone 6S og 6S Plus gør det nemt at åbne telefonerne - alene ved at bruge et sæt hovedtelefoner og din stemme.

Mobil Efter kæmpe problemer på iPhone: Nu er løsningen kommet

Siri lukker telefonen op
Ekstra Bladet testede tirsdag historien og kunne nemt genskabe fejlen, der findes i den indbyggede stemmetjeneste Siri. Vi brugte i vores test en iPhone 6S med nyeste styresystem iOS 9.3.1, og alt skete mens telefonen var låst.

På telefoner, der har slået tjenesten til, kan man selv på låste telefoner bede Siri lave en søgning på Twitter og finde en tilfældig mailadresse.

Mobil Pas på: Så varm må din mobiloplader blive

Og når mailadressen først står på den låste skærm, kan man nu - via 3D Touch - trykke sig direkte ind i listen over kontakter.

Det er også i kontakter, at man - ved at tilføje et billede til en kontakt - får adgang til at se alle billeder på telefonen. Også selv om telefonen er låst.

En kedelig sideeffekt ved fejlen er, at du ikke kan se på telefonen, hvis nogen er brudt ind i den.

Softwaren iOS 9.3 har været forfulgt af alvorlige problemer og gjort mange brugere rasende på Apple. Især fordi softwaren har været igennem en lang test- og betaperiode, hvor fejlene helt åbenlyst ikke er blevet fanget. (Foto: Apple) Mobil Brugerne raser: Apples opdatering ødelægger vores iPhones


Se endnu et eksempel på, hvordan Siri - på en låst telefon - giver adgang til kontakter og billeder. (Video: Ekstra Bladet)

Mobil Apple undskylder fatal fejl: Ikke meningen at ødelægge din telefon

Sådan beskytter du dig
Apple har endnu ikke udtalt sig om den alvorlige sikkerhedsbrist, men indtil hullet effektivt bliver lukket, kan du beskytte dig selv - det eneste, det kræver, er, at du slår Siri fra.

Det gør du ved at gå i Indstillinger, menuen Generelt og så Siri.

Når stemmetjenesten er slået fra, kan uvedkommende ikke længere komme ind i dine kontakter og billedgalleriet.

Hvor sikker er din iPhone? FBI har netop åbnet en iPhone 5C fra en terrorist - en telefon, de ellers sagde var umulig at komme ind i. (Foto: Alexander F. Yuan/AP) Mobil Apples kæmpe dilemma: Nu er sikkerheden væk i din iPhone

OPDATERING, ONSDAG MORGEN: Apple har angiveligt været hurtige og nu lavet en opdatering, der alene skulle lægges på serveren hos dem for at løse problemet, skriver 9to5Mac.com.

20 kommentarer
Vis kommentarer