Slut med privatliv: Nu vil Facebook overvåge dig i butikken

Nyt system gør butikkers annoncer mere effektive ved at overvåge din Facebook-profil og dine indkøb

Serverne her hos Facebook er en seddelpresse, der trykker milliarder af dollars fra salget af de mange data, du giver til det sociale netværk. (Foto: Alan Brandt/AP)
Serverne her hos Facebook er en seddelpresse, der trykker milliarder af dollars fra salget af de mange data, du giver til det sociale netværk. (Foto: Alan Brandt/AP)

Hvem sagde Big Brother? Navnet er Facebook, der nu øger overvågningen af brugerne markant.

Fremover kan annoncører, der har en fysisk butik, nemlig få meget præcise data om, hvordan deres annoncer fungerer.

Teknologi Truet af lånehajer: Betal - eller vi deler nøgenbilleder af dig

Det sker i praksis ved, at Facebook overvåger dig som bruger, mens du handler. Hvis du har fået vist en annonce fra en butik, du besøger, kan butikken købe data om det.

Også dine indkøb er Facebook parat til at overvåge tæt. For hvis du allerede har liket en butik, fx McDonalds, kan dine indkøb her ret nemt kobles sammen med din adfærd på nettet og data om dig, som firmaet selv har samlet ind.

Telia hæver bundpriserne - det billigste abonnement er på kort tid steget med mere end 50 procent. Og selskabet er ikke alene om den tendens. (PR-foto) Mobil Billig mobiltelefoni truet: Teleselskaber hæver priserne - igen

Butikkerne vil samtidig kunne se, om du er i området, hvor deres forretning ligger. Og så sende målrettede annoncer mod dig: køb en burger nu hvor du alligevel er tæt på os.

De kan også få data på, om du er illoyal og besøger andre butikker end deres. Den viden kan så bruges til at markedsføre sig endnu mere målrettet mod dig, så du igen vender tilbage og køber deres burgere i stedet for dem hos konkurrenten.

Forvent derfor endnu flere reklamer fremover - og forvent, at Facebook ved meget mere om dig, end du nogensinde troede, at Big Brother kunne vide.

Du kan læse mere om historien her.

Nu falder iPhone 4S for aldersgrænsen hos Apple - der er ikke noget nyt styresystem til telefonen, når iOS 10 udkommer til efteråret. (Foto: Apple) Mobil Apple dropper dig: Slut med nyt styresystem til denne iPhone