Stor test: Så lang tid tager det iPhone 7 at lade op

Hvor lang tid tager det at lade iPhone 7 og iPhone 7 Plus op i forhold til konkurrenterne? Se testen her

Fire telefoner - heraf to iPhones - er med i testen. Foto: Mobil.nu
Fire telefoner - heraf to iPhones - er med i testen. Foto: Mobil.nu

Batterilevetiden i en mobil er ofte blandt vigtigste funktioner i en mobil i dag - uden batteri kan man jo ikke få glæde af alle de smarte ting, man kan med sin mobil.

Løber man tør for strøm sidst på eftermiddagen, bare fordi man lige har spillet Fifa 2016 på mobilen på vej hjem i bussen, så er det jo brandærgerligt.

Mobilproducenterne har imidlertid problemer med at skabe nævneværdig fremgang på batterilevetiden, og de fleste oplever, at de skal lade deres mobil op en gang om dagen.

Det manglende hovedtelefonstik gør det ikke nemt at lade samtidig med, at du lytter via den medfølgende hovedtelefon. Og batteriet giver desværre ikke den bedre ydelse, som Apple ellers lover kunderne. Mobil Alvorlig kritik af iPhone 7: Batteriet holder ikke strøm

Batterierne i de testede telefoner

iPhone 7 har batteri på 1960 mAh

iPhone 7 Plus har batteri på 2900 mAh

Samsung Galaxy S7 har batteri på 3000 mAh

Sony Xperia X Compact har batteri på 2700 mAh

LÆS OGSÅ: Samsung vidste Note 7 ville bryde i brand

Ikke alle kan hurtig-lade
De fleste mobiltelefoner har godt nok batterisparefunktioner, men de omhandler ofte, at man må skrue ned for funktionaliteten på ens mobil for at forlænge batterilevetiden.

Men hvis man nu er ret hardcore bruger og har behov for at lade op sidst på eftermiddagen, kan man på flere topmodeller få glæde af det, der kaldes for quick charge – på dansk: hurtig opladning.

Det betyder, at man, i hvert fald i teorien, kan lade sin mobil op fra 0 til 60 procent på godt en halv time, hvilket faktisk er hurtigt i dag.

Det er dog langt fra alle mobiltelefoner, der har denne funktion, faktisk kun udvalgte topmodeller med Android. iPhone har endnu ikke fået funktionen.

LÆS OGSÅ: Postvæsen nægter at fragte Galaxy Note 7

Se videotesten her
Men hvor hurtigt eller langsom er iPhone 7 og iPhone 7 Plus så til at lade op sammenlignet med konkurrenterne fra Android?

Det satte Mobil.nu sig for at tjekke og holdt iPhone 7 og iPhone 7 Plus op mod Samsung Galaxy S7 og Sony Xperia X Compact.

Alle telefoner lades op med den lader, der følger i de respektive salgsæsker. Se gennemgangen og resultatet i videoen her:

16 kommentarer
Vis kommentarer