Styres kun med stemmen: Så alternativ er Googles nye app

Vi hørte første gang om den sidste år, Googles nye app Voice Access. Men i mandags kom den i betaversion, så testpersonerne kan prøvekøre det hele

Det kan være nemt og sjovt at kommunikere med hinanden, hvis man har alle sine funktioner. Men også som handicappet er der muligheder for, at softwaren kan hjælpe i dialogen med andre. (Foto: Paul Sakuma/AP)
Det kan være nemt og sjovt at kommunikere med hinanden, hvis man har alle sine funktioner. Men også som handicappet er der muligheder for, at softwaren kan hjælpe i dialogen med andre. (Foto: Paul Sakuma/AP)

Målgruppen for Googles nye app, Voice Access, er egentlig folk med et handikap, der gør, at de ikke kan bruge en smartphone eller tablet på vanlig vis.

Men det er jo noget, alle vi andre også kan bruge i mange situationer, hvor vi har travlt med at lave noget andet med hænderne end at pille på en skærm, skriver Mobil.nu.

Sådan ser den nye tv-boks fra YouSee ud. (Foto: Heine Jørgensen) Teknologi YouSee: Du skal se fjernsyn på en ny måde

Sådan fungerer det
Det er selvfølgelig ikke noget helt nyt at kunne styre visse ting på Android med stemmen, men med Voice Access går de skridtet videre og giver dine trætte fingre en hviledag ved at sætte stemmen på prøve i stedet.

Du kan for eksempel sige 'åbn Chrome' eller 'kør hjem' for at navigere rundt i telefonen, eller få skærmen til at reagere ved at sige 'klik næste' eller 'scroll ned', forklarer Google i en blogpost om den nye app.

LÆS OGSÅ: Sådan gør du din mobil ren for bakterier

Andre funktioner virker ved, at der kommer tal frem på skærmen på de steder, hvor man kan gøre noget.

Og det gør jo unægtelig kommandoerne noget nemmere, selvom det kan gøre skærmen lidt rodet at se på, alt efter hvad det er, du kigger på.

Der er gjort noget ekstra ud af lyden på HTC 10, der får en HiFi-hovedtelefon med i kassen. (PR-foto) Mobil Første Android-telefon med AirPlay: HTC 10 spiller op med Apple

Forventes at blive gratis
Voice Access forventes at blive gratis, når den inden længe kommer i Google Play-butikken. Og den er kun en blandt flere nye funktioner i samme genre fra Google.

Af de øvrige nye funktioner kan nævnes mulighed for at bruge talekommandoer til at skrive, redigere og formatere dokumenter i Google Docs, og en forbedret skærmlæser i Chromebooks.

LÆS OGSÅ: 9.7 iPad Pro har bedste LCD display - nogensinde

2 kommentarer
Vis kommentarer