TV: Samsung prøver igen: Ny mobil skal sætte iPhone skakmat

Den koreanske it-gigant kommer formentligt med to varianter af Galaxy S6, der skal tage kampen op med Apples flagskib

Den konstante rivalisering mellem Samsung og Apple går ind i en omgang, når førstnævnte om mindre end en uge præsentere sit modsvar på den iPhone 6, som Apple præsenterede i efteråret.

Koreanske Samsung kommer således med efterfølgeren til Galaxy S5, og der er allerede nu en hel del indikationer på, at det bliver en ganske tydelig manifestation i forhold til amerikanerne.

Skal man tro forlydender, og den teaser, som Samsung selv har offentliggjort og kan ses i klippet over artiklen, så droppes plastik til fordel for metal, når det gælder coveret, hvilket mest af alt handler om at skabe et mere luksuriøst look, der kan matche iPhones.

Netop fornemmelsen af kvalitet har været et kritikpunkt i kølvandet på lanceringen af Galaxy S5, der så oven i købet også blev kritiseret for manglende nytækning.

Det er dermed også ganske interessant, hvad koreanerne har med sig til World Mobile Congress i Barcelona i næste uge, for det seneste halve års faldende salgstal presser formentligt Samsung til at tænke ud af boksen.

Allerede nu kan man få en meget lille forsmag på, hvad der er i vente med Galaxy S6, for ud over videoen, der signalerer rene linier og metalcover, så har T-Mobile i USA også præsenteret et billede, der mest af alt synes at skulle pirre nysgerrigheden.

Velvidende at et metalcover næppe gør det alene, for så kan eksisterende Apple-kunder lige så godt forblive loyale, så kredser interessen mest om, hvordan koreanerne vil overgå iPhone 6.

Wi-fi erstatter SIM-kort og mobilabonnement

Modsvaret kan være ikke bare én, men to nye smartphones. Skal man tro The Korea Herald, så har Samsung både en Galaxy S6 og en variant - døbt Edge - klar til præsentation i Barcelona. En mulighed, der indirekte understøttes af de to typer beskyttende covers, der allerede er begyndt at dukke op til salg på nettet.

Begge modeller skulle, ifølge avisens oplysninger, være blevet præsenteret for en række store teleoperatører, herunder T-Mobile og Vodafone, der var så begejstrede, at de betegnede det som det bedste fra Samsung hidtil og designmæssigt bedre end iPhone 6.

Det skulle i særdeleshed være Edge, der imponerer, fordi den kommer med et buet display, der går ned over begge sider af telefonen. Det vil i så fald betyde, at Samsung læner sig op ad Galaxy Note Edge, der er kendetegnet ved, blandt andet, at have et display, der buer i den ene side.

(artiklen fortsætter under billedet)

Galaxy Note Edge med det buede display i den ene side. (Foto: AP)
Galaxy Note Edge med det buede display i den ene side. (Foto: AP)
 

Edge vil dog så have et display, der buer ned i begge sider. Der vil så næppe være tale om samme designmæssige feature på Galaxy S6, men om der så måske vil være en buet skærm i den ene side vil vise sig.

Test: Hvilket smart-ur er smartest?

Bedømt ud fra det billede, som T Mobile har delt på Twitter, så ser det umiddelbart ud til at det buede design i hvert fald er en realitet på mindst en ny model.

Nyhedsbureauet Bloomberg mener også at vide, at der rent faktisk kommer to modeller, men kun den ene vil have buet display i begge sider. Den anden vil være en mere klassisk, flad model.

Begge modeller får en stor skærm på godt fem tommer, nøjagtigt som forgængeren Galaxy S5, hvilket betyder, at de placerer sig midt i mellem Apples to modeller af iPhone 6. Den klassiske model på 4,7 tommer og så den større iPhone 6 Plus på 5,5 tommer.

Apple anno 2015 – hvad bringer året?

Inde i selve telefonen ventes Samsung at gå helt væk fra processoren Qualcomm Snapdragon 810, hvor det åbenlyse alternativ er Exynos 7 Octa. Den har Samsung netop præsenteret en ny generation af.

Mens der helt naturligt vil være fokus på præstationsevnerne i diverse tests og sammenligninger med iPhone, så vil det for kunderne formentligt handle nok så meget om smarte features.

Her vil rygter vide, at den nye eller de nye modeller får trådløs opladning og et mobilt betalingssystem, der skal kunne matche Apple Pay.

World Mobile Congress afvikles i Barcelona i næste uge, men formentligt allerede søndag ventes sløret løftet for Samsungs nye ftopmodel(ler).

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær