Udspekuleret Pokémon Go: Fra level 20 bliver det dyrt

Det kan blive dyrt at være fan af Pokémon Go. Sværhedsgraden stiger nemlig voldsomt fra omkring level 20, og det kan koste dig penge

Spil-ekspert Thomas Bense og Jacob Dahl Rendtorff, lektor i samfundsvidenskab ved Roskilde Universitet, var meget uenige om, hvorvidt Pokemon-dillen er godt eller skidt, da de mødtes i studiet tidligere i dag. Se med herover

Pokémon feberen er over os. Personer i alle aldre render rundt med snuden i mobilen og indsamler eventyrfigurerne, som en del af spillet Pokémon Go.

I begyndelsen er det ellers let at avancere i spillet og opgradere i levels. Men high-level spillere - folk, der har viet deres tid til at spille meget intenst - rapporterer nu, at spillet omkring level 20 bliver MEGET svært, skriver MereMobil.dk.

Pokémon-jæger skuddræbt

Sværhed lokker til køb
For at fange Pokémons, der bliver stærkere undervejs, skal der bruges flere Pokéballs.

Det er dem, man indsamler på såkaldte Pokestops. Og i takt med at eventyrfigurerne bliver stærkere og sværere, og flere Pokéballs skal bruges, kan det lokke flere det at købe Pokéballs inde i spillet.

Især dem, der ikke træner nok eller er dygtige nok til at knække spillets sværhedsgrader.

Ved level 20 stiger sværhedskurven voldsomt. Grafik og beregning: Klik's PokeGo
Ved level 20 stiger sværhedskurven voldsomt. Grafik og beregning: Klik's PokeGo
 

 

LÆS OGSÅ: Pokémon Go måske på vej til Windows Phone

Styrke kræver træning - eller penge
Inden forargelsen breder sig, skal man dog huske, at Pokémon Go ikke bare er et hyggeprojekt fra Nintendo og Niantic. Det er big business.

Pokéballs købes nemlig for PokéCoins, der betales med penge fra den virkelig verden.

Og 100 Pokécoins koster 8 kroner, mens 1.200 kan købes for 79 kroner. Vil du efterfølgende købe 20 Pokéballs er prisen 100 Pokécoins.

Pokémon reportage

Se her, hvordan Rasmus og Jacob fra København spiller Pokémon Go - og har gået talrige kilometer for at finde de bedste virtuelle 'fangster'. Videoreportage: Heine Jørgensen

LÆS OGSÅ: Hvor er mobilreparationen billigst?

Spørgsmålet er så om fans af spillet ender med at blive irriterede i en sådan grad, at de forlader spillet.

Mit gæt er, at spiludviklerne hos Niantic nøje følger udviklingen via analyser og justerer undervejs, så flest muligt bliver hængende og mange af dem bruger lidt penge.

Og til sidste lidt for 'nørderne': grafisk og matematisk kan du her se, hvor twitter-brugeren Klik_Vox har regnet sværhedsgraden ud - level for level.

Pokémon Go æder mobilens batteri: Få det til at holde længere