Vrede Samsung-ejere: Hvornår kommer vores opdateringer?

Android 6.0 Marshmallow opdateringen til Samsung Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge lader fortsat vente på sig hos de danske brugere

Ejere af luksustelefonen Galaxy S6 eller S6 Edge venter fortsat på at få deres apparat opdateret til den nyeste Android-version. (PR-foto)
Ejere af luksustelefonen Galaxy S6 eller S6 Edge venter fortsat på at få deres apparat opdateret til den nyeste Android-version. (PR-foto)

OPDATERET: Nu begynder opdateringen at dukke op hos danske brugere - læs mere her

Tilbage i februar bekræftede Samsung, at Android 6.0 Marshmallow opdateringen ville komme til Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge enheder inden udgangen af marts måned.

Men nu er vi næsten midt i april - og flere læsere venter fortsat på, at opdateringen kommer til deres enheder, skriver MereMobil.dk.

Apple lancerede forleden iOS 9.3. Softwaren viste sig hurtig at være fyldt med fejl, selvom den havde været testet af tusindvis af brugere i månederne før lanceringen. (Foto: Apple) Mobil Danskere til Apple: Vi er trætte af jeres opdateringer på mobilen

Brugerne er vrede
Samme problem havde læserne i slutningen af marts, hvor MereMobil.dk kunne fortælle, at Samsungs officielle meddelelse nu var, at opdateringen er i gang med at blive udrullet i Norden:

'We have begun the rollout of Android 6.0 Marshmallow for our latest Galaxy S models in the Nordic and hope to complete this work as soon as possible,' lød den officielle udtalelse dengang.

LÆS OGSÅ: Google har offentliggjort Android N – se nyhederne

Samsung kunne dog ikke fortælle, hvornår alle brugere ville have modtaget opdateringen. Og flere læsere venter altså fortsat på opdateringen, men er nu ikke længere så tålmodige, som de har været:

'Android 6.0 til Galaxy S6 og S6 Edge. Nu må I sgu lige tage jer sammen.'

'Få nu det system ud til vores telefoner,' skriver blandt andre Michael Prehn på Samsungs danske Facebook-side.

'Det kan da vel ikke passe man skal til at skifte til iPhone for at få hvad der bliver lovet. Kom nu lige ind i kampen,' mener han.

Apples Mac-computere og iPhones kan blive ramt af den ondsindede programkode, hvis apparaterne ikke er opdateret til nyeste styresystem. (Foto: Michael Gottschalk/AP) Mobil Ondt link: Klik her - og dine iMessage beskeder er væk

Også Henrik Viborg stikker til Samsung:

'Hvad sker med de opdateringer til S6 & Edge?'

'Nu har både Sony og senest Oneplus fået det? Nu må I lige komme frem i skoene.'

Mobil Google: Denne Android-version er størst


En opdatering kan også ødelægge telefonen eller gør sikkerheden dårligere. Se her hvor nemt vi fik adgang til en låst iPhone alene ved at lave en Twitter-søgning med stemmetjenesten Siri. Sikkerhedshullet blev opdaget, efter Apple udsendte sin seneste software, iOS 9.3. Hullet er nu lukket igen. (Video: Ekstra Bladet)

Ingen kommentarer fra Samsung
MereMobil.dk har gentagne gange den seneste uges tid forsøgt at få et svar fra Samsung om den manglende opdatering.

Men trods flere henvendelser har techsitet ikke kunne få nye oplysninger.

Som Ekstra Bladet skrev tidligere på ugen er det i øvrigt et kendt problem, at særligt ejerne af Android-telefoner venter længe på opdateringer.

Og det er en politik, der udløser skarp kritik fra Forbrugerrådet Tænk:

- Her burde producenterne og Google tale tættere sammen om, at hvis man har købt en Android-telefon, så skal den naturligvis opdateres, når der ligger en opdatering klar, siger rådets testansvarlige Mikkel William Nielsen til Ekstra Bladet.

LÆS OGSÅ: Gem hjemmesider som PDF i Safari på iOS

OPDATERET: Nu begynder opdateringen at dukke op hos danske brugere - læs mere her

55 kommentarer
Vis kommentarer