Moderne radio i bilen

Radio Player vil kombinere gammeldags bilradio med ny app-radio

Tidligere var det fint, hvis der var radio i bilen. Men nu har mange biler indbygget Wi-Fi eller Bluetooth for at kunne streame alle former for musik og film til bilens stereoanlæg.

Det er i sig selv meget godt.

Problemet er de ofte indviklede brugerflader.

Læs også: Apple Music nu også til Mac og pc

Først skal du rulle gennem x antal apps for at finde den foretrukne kilde, f.eks Spotify. Så skal du søge blandt kunstnere, sange og playlister, før det endelig lykkes at få det hele ud gennem bilens stereoanlæg.

Alt dette uden at køre i grøften, før man kan sige 'selvkørende biler'.

Dette er grunden til, at radio langtfra er et døende format, mener Michael Hill, som er grundlægger af og daglig leder hos Radio Player. Radio er nemlig en passiv oplevelse, som passer perfekt sammen med bilkørsel.

Læs også: Hellere undvære bad og tandbørste end mobil

Men i en moderne verden er det dog tid, at også radioen moderniseres.

Forskellige radio-formater
I dag dominerer den analoge FM-radio i æteren på verdensplan. I Danmark slukkes der imidlertid for FM-signalet i 2019 til fordel for DAB + (hvis over halvdelen af lytterne til den tid er konverteret til DAB+). Og i Norge sker det endda to år tidligere. Sverige har på sin side netop besluttet, at de ikke vil satse på DAB eller DAB +, men bevarer FM indtil videre.

Læs også: Du skal betale for Apple Music

En anden, og langt mere alsidig mulighed er internetradio. Og det kan også gøres i bilen ved at tilslutte mobilen til anlægget, og modtage internetradio via en app. Men hvordan du gør dette mest strømlinet?

Hybrid-radiomodulet Radio Player forbindes til AUX-indgangen på stereoanlægget.
Hybrid-radiomodulet Radio Player forbindes til AUX-indgangen på stereoanlægget.
 

Hybridprodukt
Radio Player har nu udviklet en prototype på for et hybridt radiomodul for biler, som kan opgradere den eksisterende bilstereo til at blive en moderne krydsning mellem FM, DAB og mere moderne internetradio.

Modulet sluttes til dit bilstereoanlæg via AUX-indgangen, og monteres bag instrumentbrættet. En lille antenne placeres diskret i et hjørne af forruden.

Det hele styres via Radio Player-app’en på din mobiltelefon. Mobilen kan du for øvrigt montere på et stativ på instrumentbrættet. Du kan bladre mellem stationerne ved at swipe med fingrene.

Og så kommer højdepunktet: Hvis det er DAB-radio, du lytter til, og du kommer uden for dækningen, skiftes der automatisk til FM eller internetradio.

Når du skal søge efter en ny radiostation at lytte til, spiller app’en fem sekunder af hver radiostation, og når du finder en, du kan lide, trykker du én gang på mobilskærmen for at blive på den. Afspilleren kan også spille sange fra dit eget musikbibliotek.

Andre funktioner
Skulle du modtage en sms, mens du kører, vil app’en læse beskeden højt for dig. Således kan du hele tiden holde øjnene på vejen. Du kan i et sikkert øjeblik gennemse kontaktlisten for at foretage et telefonopkald. Samtalen foregår via håndfri stereo.

Du vil også modtage trafikmeldinger, så du kan styre uden om en trafikprop.

3 kommentarer
Vis kommentarer