Morder fældet efter Snapchat-selfie med offer

En 16-årig dreng fra Pennsylvania, USA, skød sin jævnaldrende klassekammerat og tog af billedet af sig selv ved siden af den dræbte

En 16-årig amerikaner har tilstået mordet på en klassekammerat. Politiets bevis: Gerningsmanden tog selfie med skuddræbt offer og sendte det rundt via app'en Snapchat. (Foto: Janus Engel/Polfoto)
En 16-årig amerikaner har tilstået mordet på en klassekammerat. Politiets bevis: Gerningsmanden tog selfie med skuddræbt offer og sendte det rundt via app'en Snapchat. (Foto: Janus Engel/Polfoto)

Man må formode, at langt de fleste kriminelle - og især mordere - vil gøre alt for at skjule deres gerninger, men det er åbenbart ikke altid tilfældet i den moderne, teknologiske verden.

I hvert fald er den 16-årige Maxwell Marion Morton fra Pennsylvania, USA, blevet sigtet for mordet på sin klassekammerat, den jævnaldrende Ryan Mangan.

Læs også: Selfies og sikkerhed - mobilen tager med på ski

Politiet og anklagerens primære bevis mod Maxwell Marion Morton er et foto af ham ved siden af det skuddræbte offer. Det skriver Pittsburgh Tribune Review.

Den gruopvækkende selfie sendte Maxwell Marion Morton via den sociale billedapp Snapchat videre til en tredje klassekammerat, der straks tog et skærmbillede af billedet (billeder forsvinder af sig selv efter maksimalt ti sekunder i Snapchat, red.) og efterfølgende viste det til sin mor, der gik til politiet.

Læs også: Ta' dit barns temperatur med din smartphone

Maxwell Marion Morton blev herefter anholdt i sit hjem, hvor politiet også lokaliserede det formodede gerningsvåben – en 9 mm pistol. Teknikere er i øjeblikket i gang med at undersøge, om våbenet passer med fundene på gerningsstedet.

Maxwell Marion Morton har allerede tilstået mordet på Ryan Mangan, men politiet står endnu uden et motiv til drabet. 

Den indledende del af retssagen mod Maxwell Marion Morton begynder 19. februar.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær