Nintendo laver spil til smartphones

Selv om det japanske firma tidligere har benægtet, at det ville kaste sig ind på mobilmarkedet, ser det nu alligevel sådan ud

 

Nintendo bevæger sig langt om længe ind på spilmarkedet på smartphones. (Foto: AP)
Nintendo bevæger sig langt om længe ind på spilmarkedet på smartphones. (Foto: AP)

Nintendo vil i gang med at udvikle nye spil til mobiltelefoner, og firmaet har defor indgået et partnerskab med app-udvikler-firmaet DeNA. Det skriver engadget.com.

Det betyder dog ikke nødvendigvis, at du inden for den nærmeste fremtid kan spille for eksempel de meget populære Super Mario-spil på din smartphone, for det forlyder, at Nintendo udelukkende kaster sig over nye spil, der vil være totalt dedikeret til mobilmarkedet.

Læs også: gem dine papir-noter i skyen

Nintendo er videospilverdenens ældste aktør, og firmaet har lanceret en række håndholdte konsoller, tv-konsoller og arkadekonsoller, men aldrig kastet sig ind i kampen om smartphone-spil – før nu.

Ny konsol på vej
DeNA står bag spil som 'Cupcake Carnival', 'Bingo PartyLand' og 'Qube Kingdom', men historien melder ikke noget om, hvilken spil-genre partnerskabet vil kaste af sig.

Oven i nyheden om partnerskabet mellem DeNA og Nintendo kunne Nintendo samtidig fortælle, at en ny konsol-generation er på vej.

Læs også: Bruger du (også) mobilen på toilettet?

Det er dog sparsomt med oplysninger, for det eneste, Nintendo indtil videre ville fortælle, er, at den kommende konsol går under kodenavnet 'NX'.

Ellers er det 'for tidligt at uddybe detaljer i dette projekt, og vi håber at kunne dele flere oplysninger næste år', som firmaet udtrykte det.

Så det er bare med at væbne sig med tålmodighed.

 

 

9 kommentarer
Vis kommentarer