Nye iPhones får større batterier

En vigtig teknologiændring giver plads til mere batterikapacitet i kommende iPhones, forlyder det

Apple vil skrumpe nogle af komponenterne i iPhone for at give plads til større batterier.

Ifølge Macrumors vil Apple skrue op for anvendelsen af de såkaldte IPD’er (integrerede passive enheder).

Dette skulle angiveligt give mulighed for at lægge større batterier i telefonerne, hvilket mange iPhone-ejere i årevis har drømt om, da iPhone i forhold til konkurrenterne ikke er overlegen på batteritid.

Planerne skulle dog ikke kunne nå at gøre noget ved de stædige rygter om, at den kommende iPhone 13-serie angiveligt bliver tykkere.

Tidligere rygter har peget på, at tykkelsen forøges på grund af nye optikker i kameraerne, men nu menes det, at tykkelsen også går op for at give plads til større batterier.

iPhone 13 er på vej

Apple forventes at lancere den nye iPhone-serie til september. Fra flere sider forlyder det, at de nye iPhones er klar i tredje uge af september. Der gættes sågar på en lancering tirsdag den 14. september 2021.

Ny skærmtype kan forøge strømforbruget
Større og kraftigere batterier giver mening, når det samtidigt ventes, at topmodellerne efter sigende skulle blive bestykket med 120 Hz-skærmteknologi (opdateringer af skærmbilledet pr. sekund, red.) mod tidligere 60 Hz.

Højere hertztal i skærmen forøger nemlig strømforbruget. Derfor er Apple nødt til at gøre noget ved batterikapaciteten, hvis ikke iPhones skal sakke for langt bagud på dette punkt.

Nu må tiden vise, om større batterier reelt forøger batteritiden på iPhone, eller om den ekstra kapacitet ædes op af den nye skærmtype, så brugerne reelt oplever status quo i tiden mellem opladningerne.

Hvorvidt ændringer når ud i de modeller, som kommer i efteråret, vides ikke på nuværende tidspunkt. Apple har ikke kommenteret på rygterne.

Den næste iPhone-serie bliver måske ikke døbt "iPhone 13". Tidligere rygter har peget på, at Apple overvejer en stor navneændring.

HUSKER DU? Dengang den første iPhone kom

Prislinks i artiklen

Denne artikel indeholder affiliate links til Ekstra Bladets samarbejdspartner PriceRunner, som vi modtager en mindre betaling pr. klik for.

- redaktionen