Økonomimodel med klasse

Xperia E4G er et flot eksempel på en telefon, hvor den overflødige luksus er skåret væk, uden at det er gået ud over det vigtige

Sony Xperia E4G minder af omfang om sidste års billige Xperia-model, M2. Skærmopløsningen er på 960 x 540 pixel (det samme som på M2). Det er kun lige akkurat nok til ikke at virke pixeleret på en 4,7 tommers skærm.

Under motorhjelmen er der til gengæld sket store forbedringer. Som navnet snedigt antyder, har telefonen 4G/LTE. Og processoren er opgraderet til en 1,5 GHz quad-core fra MediaTek, der giver rigtig mange kræfter. Den har 1 gigabyte ram at boltre sig med og 8 gigabyte internt lager, som kan udvides med ekstra 32 gigabyte med et microSD-kort.

Læs også: Når billedkvalitet betyder mest

Plus: God skærm, fremragende lyd, hurtig processor – og ikke mindst LTE! Man får forbløffende meget smartphone for en brøkdel af, hvad luksusmobilerne koster.

Minus: Designet er plasticagtigt, og det er småt med lagerplads og navnlig ram. Men til prisen er der ikke grund til at klage særlig højt eller længe.

To dage på en optankning
Sony slår i deres markedsføring på, at deres telefoner har en batterilevetid på to dage. Og det holder. Batteritesten i Geekbench 3 gav en køretid svarende til otte timers aktiv brug, før batteriet gav op.

 

Skærmen er ikke højopløst, men billedet er klart og farvestrålende, og lyden er decideret fremragende. Faktisk er det noget af den bedste lyd, jeg har oplevet fra en indbygget mobilhøjttaler.

Læs også: Speedet op og justeret lidt

Men der skal naturligvis laves nogle kompromiser i en økonomitelefon. Det gælder f.eks. kameraerne, som er på henholdsvis 5 og 2 megapixel.

Benchmarks
Xperia E4G scorer højt i vores standardtest, Geekbench 3, nemlig 727 i single-core og 2.131 i multi-core. For at sætte tallene i perspektiv klarer topmodellen Xperia Z3 en multi-core score på 2.700.

I den grafiktunge AnTuTu benchmark-test scorer Xperia E4G 32.341. Det er på niveau med mobiltelefoner i den bedre ende af sidste efterårs lanceringer.

Konklusion
Xperia E4G er en veldisponeret “value-phone”, der giver forbløffende meget telefon for pengene. Hastighedsmæssigt er E4G ikke langt bagefter Sonys nuværende topmodel, Xperia Z3 – men til en tredjedel af dens nuværende pris, som igen ligger langt under lanceringsprisen. Og kompromiserne er valgt så godt, at man næsten ikke mærker forskellen. I hvert fald hvis man ikke har brug for et superkamera eller masser af ram.

Læs den fulde test hos Lyd & Billede.

0 kommentarer
Vis kommentarer