Perfekt spionkamera: Læs skriften på fly 18 km væk

Japanske Canon er på vej med en ny kamerasensor, som har verdens højeste opløsning for sin størrelse. Sensoren kan få en vigtig rolle i overvågning og spionage

Den høje opløsning gør billederne utroligt skarpe, men tager også sin tid at loade til computeren. Her er det en kameraprototype udstyret med den nye sensor. (Foto: PR)
Den høje opløsning gør billederne utroligt skarpe, men tager også sin tid at loade til computeren. Her er det en kameraprototype udstyret med den nye sensor. (Foto: PR)

Japanerne har helt styr på det med teknikken. Det viser den japanske kamera-gigant, Canon, i hvert fald med en ny kamera-prototype. Kameraet er nemlig udstyret med en 250 megapixel sensor. Og det er lidt af et teknologisk kvantespring.

Ny elektronik-gigant svømmer i klager fra sure kunder

Med en 250 megapixel sensor sætter Canon barren højt for fremtidens kamera-udvikling. Kameraets opløsning er nemlig så høj, at bogstaverne på siden af et fly nemt kan aflæses på 18 kilometers afstand.

Oplagt til spionage
Den feature gør, at flere ser muligheden for, at bruge kameraet sammen med droner til at udføre spionage. Det skriver engelske Daily Mail.

Ny teknologi: Overvåg hus, bil og børn fra din smartphone

Den tanke ligger heller ikke fjernt fra Canon, som udtaler til Daily Mail, at sensoren sagtens en dag kunne blive brugt til ”specialiseret overvågning og forebyggelse af kriminalitet”.

Kan også bruges til video
Skarpe billeder taget over længere afstand er ikke det eneste, sensoren giver mulighed for. Video er også en mulighed. Naturligvis, fristes man til at sige. Med Canons kamera er det muligt at skyde video med fem frames på et sekund, hvilket er noget hurtigere end standarden på Canons og nogen andres kameraer. Og selvom billedet bliver beskåret og forstørret tager det ikke skade. Klarhed og opløsning forbliver knivskarpe.

Får vejen til at støje før den er bygget

Alt dette lyder som det rene guf for foto-entusiaster, men desværre er der ikke planer om lige foreløbigt, at udstyre et helt almindeligt, standard DSLR-kamera med de her features. Men med teknologiens udvikling ser fremtiden lys ud.