Praktikanten: Her er mine 11 favoritkanaler på Youtube

Vi har bedt ugens erhvervspraktikant om at give os 11 alternativer fra Youtube, som du kan vælge, hvis du er træt af genudsendelser i fjernsynet

Det er stadigvæk de færreste danskere over 25 år, der har fået øjnene op for alt det gode og gratis indhold, der hver dag bliver produceret på Youtube, men det vil vores erhvervspraktikant lave om på.

Så han har lavet en lille liste over Youtube-kanaler, du måske kan være interesseret i. Listen, han har lavet, er prioriteret, så den første er den bedste og så videre.

Du kan læse om dem alle 11 nedenfor.

Praktikant

På Ekstra Bladet har vi tit erhvervspraktikanter fra folkeskolen, der vil ind og snuse til atmosfæren på redaktionen, hvilket vi er meget taknemmelige for. Det giver nemlig altid et friskt, ungdommeligt pust og masser af gode grin.

I den forgangne uge har 15-årige Aksel Feldborg fra Vanløse været på besøg, og som et led i opholdet bad vi ham om at lave en artikel om noget, som han interesser sig for.

Efter lidt grubleri valgte Aksel at skrive om sine yndlingskanaler på Youtube, som han ifølge eget udsagn bruger 1-2 timer på om dagen.

For de fleste danskere er Youtube måske nok stadig et sted, hvor man primært ser fjollede kattevideoer, russere, der kommer galt af sted eller de nyeste musikvideoer, men rent faktisk er der også masser af gode programmer og indslag, som fuldt ud kan måle sig med de støvede tv-kanaler, som vi vant til at zappe frem og tilbage imellem på fjernsynet.

Aksel har udvalgt 11 kanaler, som, han mener, er de bedste.

God fornøjelse og god dag!

1. Leafyishere
Han er en youtuber, der kommenterer på de videoer, han ser på nettet. Hvis du kan lide et godt grin, så bør du i den grad se på Leafys videoer. Meget af hans materiale indeholder dog sprogbrug, der langt fra er stuerent, så hold det væk fra mindre børn, der kan engelsk.

Du kan se med her.

2. Watchmojo
Watchmojo laver top 10-lister om alt fra de bedste 10 film i 2015 til de værste seriemordere. Watchmojo er mest for sjov til folk, der er interesserede i en god top 10 liste, men der også nogle ret stødende historier, som bestemt ikke er for sarte sjæle.

Praktikanten researcher på Youtube. Selvfølgelig med avisen slået op på Side 9-pigen.
Praktikanten researcher på Youtube. Selvfølgelig med avisen slået op på Side 9-pigen.
 

Du kan se med her.

3. VideozOnly
Til dig der godt kan lide at se på mysterier og ting, som man bare ikke kan forklare. På VideozOnly er det blot sådan nogle ting, der bliver lagt op. Eksempelvis fem mysterier som man ikke har opklaret endnu eller noget andet i den retning. Det kan også være i den paranormale retning.

Du kan se med her.

4. Drama Alert
Hvis du kan lide at se noget drama mellem populære youtubere, så er Drama Alert perfekt for dig. Værten for showet hedder Keamstar og her gælder det bare bare om at læne sig tilbage i stolen og nyde youtubere, der går efter hinanden. Isærher kan jeg godt lide videoen 'Leafyishere VS Tila Tequila'. Den er meget sjov.

Du kan se med her.

Praktikant Aksel Feldborg, 15 år og fra Vanløse. Han ser måske nok ud som en svigermors drøm. Men lad dig ikke narre. Et stks. hårdtslående reporter på vej.
Praktikant Aksel Feldborg, 15 år og fra Vanløse. Han ser måske nok ud som en svigermors drøm. Men lad dig ikke narre. Et stks. hårdtslående reporter på vej.
 

5. Ksi
Ksi er en person, som råber, laver underlige ansigter og bander i en grad, som jeg, så vidt jeg ved, ikke kan gengive i denne artikel. Ksi spiller Fifa 16 - eller skulle jeg sige råber Fifa16. Han råber og skriger hele tiden og joker med, alt han ser. Eksempel en andeflok som består af sorte ænder. Tonen og det overdrevne skrigeri er det, som gør det så sjovt, som det er.

Du kan se med her.

6. Smosh 2nd channel
Smosh i min mening er begyndt at lave dårligere videoer på deres hoved kanal så er deres anden kanal bedre end deres originale det er for det meste bare komedie og vlogs eller en gang i mellem fan mail og lunchtime.

Du kan se med her.

7. ERB
ERB stor for Epic Rap Battles of History. På kanalen laver man rap battles med kendte personer. Det er dog ikke de rigtige kendte, men karikaturer. Et eksempel er Walter White som de fleste kender fra Breaking Bad mod Rick Grimes, som de fleste kender fra The Walking Dead. De kommer i en rap battle på ERB  med masser af gode referencer til begge shows. F.eks. fra Walters side 'i will stop you in a barrel, make a dude smoothie' hvilket er en reference til Breaking Bad.

Det er en voldsomt populær kanal.

Du kan se med her.

8. How to basic
Hans kanal går ud på, at han smadrer en masse ting. Det er sjov og ballade lige som så mange andre kanaler, men med den forskel at han smadrer æg og andre ting i stedet for normale jokes. Du kan godt gøre dig klar til noget meget underligt.

Du kan se med her.

Livet som reporter er åbenbart hårdt. Efter halvanden dag tog Aksel sig en improviseret lur på skrivebordet.
Livet som reporter er åbenbart hårdt. Efter halvanden dag tog Aksel sig en improviseret lur på skrivebordet.

9. Swoozie
Swoozie er en historiefortællerkanal. Bagmanden fortæller historier fra sit eget liv, mens han laver det til en tegneserie af sig selv. Det er også ret sjovt og noget, som jeg tror de fleste vil kunne lide. Især teenagere eftersom han beskæftiger sig en del med teenager-dillemmaer.

Du kan se med her.

10. OneyG
Hvis du godt kan lide pervers komedie tegneserier, så er OneyG noget for dig. Han animerer en masse ting og laver nogle sjove/perverse jokes med det. Du burde virkelig tjekke hans kanal ud.

Du kan se med her.

11. Facts Verse
Ikke alt på Youtube er sjov og ballade. Facts Verse er en kanal, der er baseret på at lære dig om ting, du ikke ved noget om endnu. Eksempelvis 'Top 15 people you wont believe existed' eller noget andet i den retning. Jeg synes, det er en god kanal, der gør en dyd ud af at lære folk noget, man kan bruge engang imellem.

Du kan se med her.