Producer dine egne vinylplader hjemme

Bliv pladeproducent, og skær dine egne vinylskiver hjemme på skrivebordet – Desktop Record Cutter kan blive analogverdenens svar på cd-brænderen

Forvent at betal ca. 40.000 for maskinen, der efter planen kan købes næste år.
Forvent at betal ca. 40.000 for maskinen, der efter planen kan købes næste år.

Vinylpladen har de senere år oplevet en forbløffende renæssance. Fra at have været så godt som uddød, sælger de sorte analoge plader i antal, der ikke er set siden 1990′erne. Så mange, at alle verdens pladefabrikker arbejder på overtid for at følge med efterspørgslen.

Så hvorfor ikke begynde for sig selv? DRC (Desktop Record Cutter) er et australsk kickstarter-projekt, som har til formål at gøre det muligt at fremstille sine egne LP-plader hjemme på skrivebordet. Hvis det lykkes, er det idemændendes mål at udvikle en kompakt og transportale pladeskæremaskine. Plader fra maskinen kan afspilles direkte på en pladespiller eller danne grundlag for forme til masseproduktion.

Pioneer spiller uden tråd hele dagen

Ideen er blevet godt modtaget hos investorerne. Selv om der stadig er 19 dage tilbage af finansieringsperioden, er målet på 10.000 australske dollars (ca. 50.000 kr) allerede nået – tredobbelt endda.

Selv om det ser spændende ud, er der dog et stykke vej endnu, før hjemmeproducerede LP’er bliver hvermandseje. Der er nemlig i første omgang tale om investeringer i udvikling af prototypen, så de fleste af de foreløbig 57 indskydere får kun klistermærker og rosende omtale. For 85 AU$ (425 kroner) kan man dog få fremstillet en 15-minuters EP med sine egne numre.

Øjeblikskameraet fra Polaroid er forsinket

Hvis man virkelig vil slå et slag for den gode sag, kan man dog for en særpris på 6.750 AU$ (33.825 kroner) blive ejer af den allerførste DRC-maskine, når den sættes i produktion i april 2015. Normalprisen på den færdige model ventes at blive knap 40.000 kroner. Det er – indrømmet – en masse penge, men de første cd-brændere kostede på den anden side også over 50.000 kroner stykket.

Med i prisen følger en stødsikker vandtæt transportkuffert fra Pelican Case, der også fungerer som emballage under forsendelsen. Skæremaskinen er simpelthen konstrueret til at passe i kufferten. For hvorfor opfinde hjulet to gange?

0 kommentarer
Vis kommentarer