Pyramideformet forstærker fra Creative Labs

Sound Blaster X7 er en anderledes integreret forstærker med DAC fra firmaet, der i sin tid opfandt lydkortet

Creative Labs er især kendt for sine Sound Blaster-lydkort, som har sat lyd på pc’er lige siden multimedias barndom. De har også en lang række større og mindre højttalere til pc og bluetooth-brug på samvittigheden.

Nu kaster Creative sig imidlertid over egentlige hi-fi-produkter i form af en integreret forstærker, som – selvfølgelig – har indbygget lydkort.

De lover intet mindre end “den bedst tænkelige lydoplevelse”. Og det endda på alle platforme og til både film, spil og musik.

Læs også: Vinylrenæssancen truer pladeproduktionen

At Sound Blaster X7 skulle være det definitive svar på alle lydspørgsmål, er måske at sætte forventningerne en anelse for højt. Men den lille pyramidformede forstærker ligner dog et friskt bud på en integreret forstærker med indbygget DAC i HD-opløsning og surrounddekodning til en lille hjemmebiograf.

 

Den indbyggede DAC har en opløsning på 24-bit/192 kHz, og forstærkerdelen er opgivet til 100 W. Kigger man nærmere på tallene, er de 100 W dog samlet ved 10% forvrængning og med en anden strømforsyning end den medleverede! Opgivet under mere realistiske forhold er forstærkereffekten 2 x 20 W i 8 ohm med 1% forvrængning, og 2 x 38 W i 4 ohm med 1% forvrængning.

Læs også: Carlos Santana på dagligstue-turne

Indbyggede lydkortfunktioner
X7 rummer nogle funktioner, som man ikke sædvanligvis ser i hi-fi-forstærkere, men som er kendt fra Sound Blaster lydkortene. SBX Crystalizer kan angiveligt forstærke lyddetaljer, som ikke ellers kunne høres. Dette handler sandsynligvis om at rette op på noget af tabet i komprimerede lydfiler. Og SBX Bass er en basbooster til at give et ekstra skud hagl på filmeffekter.

Læs også: Diminutiv forstærker med DAC fra Denon

Der er optisk digitalindgang og -udgang, samt USB-indgang, så man kan bruge X7 som eksternt lydkort for en tilsluttet computer. Et sæt RCA-bøsninger giver adgang til en analog lydkilde. Af udgange er der et sæt stereo-højttalerudgange samt linieudgange til venstre/højre (RCA) – og minijack-tilslutninger til bagkanaler, center og subwoofer, så X7 kan bruges som kontrolcenter i et surroundanlæg.

Sound Blaster X7 er også blevet nomineret i to kategorier til 2015 International CES Innovations Awards.

Creative Sound Blaster X7 koster 2.999 kroner.

 

0 kommentarer
Vis kommentarer