Robot 'blaffer' sig gennem USA

Socialt eksperiment: Robotten, HitchBot, 'blaffer' sig lige nu fra Massachusetts til Californien i USA

Ville du samle en blaffer-robot op? (Foto: PaulDarrow/Reuters)
Ville du samle en blaffer-robot op? (Foto: PaulDarrow/Reuters)

Hvis du kom kørende i bil og så en robot i vejkanten, ville du så stoppe og samle den op? Og hvad nu hvis den kunne tale?

Svaret er ikke lige til, men det er faktisk det, to professorer vil sætte lup under ved at sætte robotten HitchBot på sin tredje tur alene.

Austin Haghwout skriver på sin Youtube-kanal, at dronen er over 66 centimeter fra den ene ende til den anden. (Foto: Youtube/Hogwit) Elektronik Hjemmelavet drone skyder med skarpt

For hvordan har vi det egentlig med robotter og teknologi?

Bag det sociale eksperiment og opfindelsen af HitchBot, står de to professorer i kommunikation Frauke Zeller og David Harris Smith fra Canada, som har beskrevet eksperimentet som 'et kunstprojekt i naturen' med det formål, at teste folks reaktioner og forhold til teknologi og robotter. Og ikke mindst, folks venlighed og villighed til, at tage sig af fremmed.

– Vi vil gerne se, hvad folk gør med den her form for teknologi, når vi lader det være op til dem selv, siger Frauke Zeller til CBC News, der håber, at folk tager eksperimentet til sig og tager del i det.

Det er ikke alt, der må komme på Facebook. Men i Abu Dhabi er de lidt mere strikse end i Danmark. (Foto: Flickr/Bhupinder Nayyar) Elektronik Kvinde fængslet for at poste 'forkerte' billeder på Facebook

Selve tanken til eksperimentet begyndte for et års tid siden, hvor HitchBot turnerede rundt i Tyskland og Canada for at se, hvor langt den kunne komme rundt. Ene og alene ved, at forbipasserende er villige til at tage robotten med sig i bilen, der i størrelse minder om et 3-4-årigt barn.

Nu udfolder samme koncept sig altså i USA, hvor den skal rejse fra Salem, Massachusetts, til San Fransisco, Californien. På skift vil HitchBot skifte følgesvende og forhåbentligt ramme San Fransisco som sidste destination.

Skal vi tage en selfie?
HitchBot begyndte sin USA-turne 16. juli. Robotten er udstyret med et kamera, og hvert 20. minut vil det tage et billede for at dokumentere turen. Derudover er HitchBot også udstyret med GPS og kan i et begrænset omfang komme med små input til samtaler. For eksempel om man skal tage en selfie.

Medbring et batteri, hvis du skal med toget i London og vil undgå at 'stjæle' strøm. (Foto: Flickr/Cesar) Elektronik Mand arresteret: Her må man åbenbart ikke lade mobilen op

For at kunne klare forskellige vejrforhold er robotten vandtæt og kræver meget lidt i vedligeholdelse.

Hvis du er på de amerikanske kanter de næste 26 dage, som turen er beregnet til at vare, så kig efter HitchBot i vejkanten.

1 af 2 Selfietime med fans. (Foto: Flickr/Archie)
2 af 2 Ville du samle en blaffer-robot op? (Foto: PaulDarrow/Reuters)