Sådan knuser du en internet troll

Sociale medier er over alt og sammen med dem følger internet troll's – her er en guide til at undgå dem

Er du generet af troll's? Her får du et par gode tricks. (Foto: planetminecraft.com/member/ginga_ninja99)
Er du generet af troll's? Her får du et par gode tricks. (Foto: planetminecraft.com/member/ginga_ninja99)

Allerede i 2013 var der over tre millioner danskere på facebook, og sociale medier er mere end nogensinde et sted, vi alle udveksler vores meninger. Men med dem kommer også internet trolls eller forum-trolde. Det er personer, som ikke nødvendigvis mener, hvad de skriver, men som bare er ude på at hidse dig op og afspore en konstruktiv debat.

Skal du droppe din kæreste? Ny app ved det

Troll's kan faktisk have så stor indvirkning på ellers konstruktive og vigtige samfundsdebatter, at EU-Parlamentet inden sidste parlamentsvalg valgte at bruge omkring 2,3 millioner euro på at overvåge euroskeptiske debatter på nettet med særligt henblik på at bekæmpe trolde, der som mål havde at opildne euro-fjendtligheden. Så det kan altså godt betale sig at være forberedt på ballademagerne.

Sådan identificerer du en troll
* Anvendelse af grimt og nedsættende sprog og ad hominem angreb (at angribe dig som person i stedet for det, I diskuterer)
* Manglende evne til at lytte til fornuft
* Manglende personlige billeder på profilen
* Hurtig besvarelse, som angiver store mængder af fritid eller intet bedre at lave end at starte slagsmål på internettet

Nu kan du så identificere en troll, men hvad gør du så. Ifølge Huffington Post er der et par tricks, som kan få troll's til at miste interessen i din diskussion.

Ignorer dem
De fleste trolls er barnlige sjæle, og som med børn kan det nogle gange være effektivt bare at lade som ingenting. Troll's egentlige mål er jo at få dig til at eksplodere i vrede, så prøv at bevare roen i stedet.

Apple Watch kommer til april

Kvæl dem i venlighed
Andre gange kan det være en god taktik at svare troll'en med venlighed. De er allergiske overfor venlighed og overskud, fordi det er præcis det modsatte af, hvad de vil opnå. Så undgå fristelsen for at være ironisk i dine høflige og venlige svar.

Lad VÆR med at diskutere med dem
Selvom troll'en hverken kan stave eller har ret i sine påstande, så undgå fristelsen til at give ham en lærestreg. Et engelsk ordsprog lyder oversat; ”Diskuter aldrig med en idiot. Han trækker dig bare ned på sit niveau, og banker dig med erfaring.” Så selvom troll'en er øretæve-indbydende dum, så glid af på hans galde, så bliver han træt af dig og bevæger sig videre.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær