Selfie-stang skyld i dødsfald da lynet slog ned

En selfie-stang af metal var formentlig skyld i, at en mand blev dræbt af et lynnedslag på en gåtur i bjergene i Wales

Metal leder som bekendt strøm. Det gælder også for en selfie-stang, som man ikke skal hive frem i uvejr. (Foto: Chamerastry/Flickr)
Metal leder som bekendt strøm. Det gælder også for en selfie-stang, som man ikke skal hive frem i uvejr. (Foto: Chamerastry/Flickr)

De er bandlyst på fodboldstadioner, i Disneyland, på museer og flere andre steder. Der er selvfølgelig tale om selfie-stangen – den udvidede arm, man bruger til at tage selfies.

Og nu ser det ud til, at vi måske også kan se frem til oplysningskampagner fra myndighederne, der skal sørge for at minde os alle om, at historien om mennesket og den kære selfie-stang ikke altid ender lykkeligt.

USA udfordrer Japan i robotkamp til døden

Det tyder i hvert fald på, at en britisk mand på vandretur i en bjergkæde i Wales ville have haft glæde af at blive mindet om, at en selfie-stang er lavet af metal og derfor leder strøm.

Den engelske avis The Telegraph mener nemlig at vide, at netop en selfie-stang var årsag til, at den britiske mand døde af et lynnedslag i mandags. Og han var ikke den eneste, som på ulykkeligvis blev ramt af lynet den dag. En anden mand blev nemlig også dræbt af et lynnedslag, mens to andre blev såret nær samme bjergkæde i området Powys. 

Kan crowdfunding redde Grækenland?

Politiet mener, at de to afdøde mænd var blevet fanget i stormvejret højt oppe i bjergkæden, og det er som bekendt ikke et særlig godt sted at opholde sig under et kraftig uvejr.

Ramt af op til 1 mia. volt
Den afdøde mand med selfie-stangen var omkring 50 år gammel, og man må næsten gå ud fra, at han har vidst, at metal leder strøm, men simpelthen har glemt, at også stangen han bar var lavet af metal.

Direktør løn: Her er de bedst betalte 'gamers' i verden

Ifølge den amerikanske vejrstation, The National Severe Storms Laboratory, har manden været udsat for alt mellem 100.000 til 1 milliard volt elektricitet, da lynet slog ned i ham.

Det anslås, at lynnedslag på verdensplan dræber i omegnen af 24.000 mennesker hvert år, mens omkring 240.000 bliver ramt af et lyn men overlever.