Selfies og sikkerhed - mobilen tager med på ski

Tusindvis af danskere er i øjeblikket på vej på skiferie, mens mange allerede står klar til at indtage pisterne - og langt de fleste har telefonen på sig

To ud af tre danskere har mobilen med på pisterne - blandt andet for at kunne tage selfies. (Foto: Colourbox)
To ud af tre danskere har mobilen med på pisterne - blandt andet for at kunne tage selfies. (Foto: Colourbox)
Følg Teknologi

Vi har taget hul på de store skiferie-uger, og danskerne udnytter i høj grad deres smartphone til oplevelserne på pisterne.

Men hvad bruger vi den mest til?

Blandt de danskere, der jævnligt drager på skiferie i Europa, tager to ud af tre dagligt deres telefon med ud på bakkerne frem for at lade den ligge i trygt, tørt og lunt hjemme i hytten. Det viser en ny undersøgelse fra Telia og YouGov.

Læs også: Ta' dit barns temperatur med din smartphone

Først og fremmest vil vi gerne have mulighed for at komme i kontakt med familie og venner i terrænet. Dernæst er det vigtigt for os at kunne ringe efter hjælp, hvis uheldet skulle være ude. Og det er især kvinderne (ifølge undersøgelsen otte ud af ti), der lægger vægt på sikkerheden.

Og selvfølgelig har vi telefonen på os, fordi vi - ikke overraskende - gerne vil bruge mobilen til at tage selfies på solbeskinnede bjergtoppe eller forevige svigerfars flotte (men ufarlige) styrt på babybakken.

Læs også: Mænd måler muskler, kvinder tjekker kalorier

Markant flere mænd end kvinder udnytter desuden mobilens GPS-funktion til at måle hastigheder og distancer. Det gælder op mod hver tredje mand på pisterne, hvilket er flere end dobbelt så mange som på kvindesiden.

Til gengæld er der et overtal af kvinder, der har svaret, at de bruger mobilen til at hente opdaterede vejrudsigter i løbet af dagen.

– Mobilen er blevet en integreret del af ski-oplevelsen, og det billede understøttes af den mængde data, der i uge syv og otte normalt roames af danskere på ferie i Norge, Sverige, Østrig, Frankrig og Italien, siger Christoph Nørgaard, privatkundedirektør i Telia.

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.