Sikkerhedsspørgsmål giver falsk tryghed

Googles egne undersøgelser peger på fundamentale problemer med sikkerhedsspørgsmål

Hvad gør man, hvis man har glemt sin adgangskode til en hjemmeside? I mange tilfælde er løsningen at besvare et par spørgsmål valgt ved tilmeldingen, som sandsynligvis kun du selv kender. Som hvad din fars mellemnavn er, eller hvad der er din livret.

Men hvor sikkert er den metode egentlig? Google har lavet en undersøgelse, og konkluderer ud fra den, at det enten er for let for andre at gætte dine svar – eller for svært for dig selv at huske dem.

Læs også: Nyt Mac OS X til efteråret

For eksempel er chancen 19,7 procent for at angriberne i første forsøg kan gætte, at en engelsktalende persons foretrukne ret er pizza. Og med lidt flere forsøg til rådighed er chancen for at udpege en koreaners fødeby 39 procent, og 43 procent for at gætte vedkommendes livret.

Den indlysende løsning skulle vel så være at have vanskeligere spørgsmål. Men sådan forholder det sig ikke. Undersøgelsen viser nemlig, at 40 procent af amerikanerne ikke kan huske svarene på deres egne spørgsmål.

Læs også: Nu bliver iPhone endnu mere avanceret

Og hvis man tilføjer flere spørgsmål, er der helt sikkert en mindre risiko for, at nogen kan gætte dem. Men chancerne for, at du kan bestå din egen test, falder ligeledes dramatisk.

Ud fra dette er det næppe overraskende, at Google ikke vil bruge systemet, men i stedet foretrækker at sende engangskoder via SMS eller til en alternativ e-mail-adresse. Alternativt kan du også bruge Google Authenticator og et to-trins-login, hvis du ønsker at sikre din konto endnu bedre.

7 kommentarer
Vis kommentarer