Sønderjysk teenager gør din iPhone billigere

En 17-årig gymnasieelev fra Aabenraa udfordrer iPhone-markedet ved at reparere og derefter sælge gamle iPhones

Ærgrelsen, når skærmen splintrer, er stor - en dansk teenager vil nu sætte et plaster på såret. (Foto: William Hook/Flickr)
Ærgrelsen, når skærmen splintrer, er stor - en dansk teenager vil nu sætte et plaster på såret. (Foto: William Hook/Flickr)

Din iPhones skærm ligner mosaik, eller tænd/sluk-knappen virker ikke. Det er problemer flere iPhone-brugere har været igennem.

Regningen for at få problemerne fikset skaber ofte røde tal på bankbogen. Det scenarie vil den 17-årige gymnasieelev fra Aabenraa Statsskole i Sønderjylland, Monty Mahdi, nu lave om på.

Ny teknologi: Overvåg hus, bil og børn fra din smartphone

Det har lige været sommerferie, men det betyder ikke, at Monty Mahdi har ligget på den lade side. Ferien blev nemlig brugt på, at stable virksomheden, Adaro, på benene.

Sælg din ødelagte iPhone
Konceptet går i al sin enkelhed ud på, at brugeren sælger sin gamle, slidte og måske defekte iPhone til Adaro. Alt afhængig af telefonens tilstand får man en pris for telefonen. Derefter sætter Monty Mahdi telefonen i stand og sælger den videre til næste forbruger.

6 top-mobiler til spotpris

– Vi har gjort det hos Adaro, at vi giver en pris for ødelagte telefoner, som er cirka 10-20 procent højere end vores konkurrenter. Vi har også skruet meget ned for vores avance, så vi er i stand til at tilbyde Danmarks billigste iPhones og samtidig tjene på det som virksomhed, siger Monty Mahdi.

Det er dog kun iPhone 5, 5S og iPhone 6 og 6 Plus, der bliver taget imod.

Det her afslører hele din personlighed på Facebook

Ideen til hele virksomheden begyndte, da en kammerat fik smadret sin iPhone 6. Mulighederne for at få den repareret var mange, men priserne var tårnhøje. Derfor satte Monty Mahdi sig for at gøre noget ved det problem.

– Jeg gik hurtigt i gang med at kontakte de korrekte personer for at kunne gøre det rigtigt. Jeg har investeret i alt omkring 45.000 kroner på, at dette projekt skal lykkes, siger Monty Mahdi, der allerede nu tør drømme stort. Planen er nemlig, at åbne en fysisk butik i Sønderborg til november.