Sony-hackere vil give dig Brad Pitts telefonnummer

Kæmpe hacker-kup mod Sony lægger Hollywood-stjerners personlige detaljer på nettet

Brad Pitt kan se frem til et øget antal telefonopkald (Foto: Eva Rinaldi/Flickr)
Brad Pitt kan se frem til et øget antal telefonopkald (Foto: Eva Rinaldi/Flickr)

Hackerne, som stod back kæmpe-kuppet mod Sony, har lagt endnu en gigantisk samling af de stjålne data på nettet. I den nye samling finder man personlige detaljer om Hollywoodstjerner, der har samarbejdet med Sony. 

For eksempel kan man læse, hvilke dæknavne, stjerner som  Daniel Craig, Jessica Alba og Ice Cube benytter sig af, når de optræder uden for rampelyset (Craig kalder sig Olwen Williams, Alba bruger det finurlige navn Cash Money, og Ice Cube titulerer sig med sit fødenavn O'Shea Jackson).

Man kan også læse nærgående detaljer om kommende Sony-film, budgetter, markedsanalyser og langsigtede planer, som må være guf for Sonys konkurrenter. Der er også popularitetsanalyser, der sammenligner forskellige stjernes markedsværdi. Og så har hackerne inkluderet detaljerede kontaktoplysninger med blandt andet telefonnumre på skuespillere som Brad Pitt og Jona Hill.

Dit gamle ur kan blive et smartwatch

Sidstnævnte er i øvrigt den ene hovedrolleindehaver i filmen ”The Interview”, som muligvis har afstedkommet hele balladen. The Interview, der handler om to tv-journalisters mord på en nordkoreansk leder, har fået Nordkorea op i det røde felt. Landet har truet med gengældelse, hvis filmen bliver vist, men samtidigt afviser Nordkorea officielt at stå bag hackerindbruddet mod Sony.

Hackernes stjålne oplysninger er blevet offentliggjort på torrent-sider som Pirate Bay.

Den amerikanske tv-station Fusion har på sin hjemmeside gennemgået indholdet af det seneste mega-læk fra hackerne, der kalder sig GOP - Guardians of peace.

Putin-telefon til danskerne

I det første læk af stjålne data fra hackerne bag Sony-indbruddet, kunne man finde oplysninger om 40.000 Sony-ansatte såsom privatadresser, løn og  CPR-nummer.

Hackerne havde også hapset en del film, som ligeledes blev lagt på Pirate Bay. Blandt andre kunne filmpiraterne glæde sig over filmen Fury med Brad Pitt, samt flere film, som endnu ikke har haft premiere.

Senest har GOP-hackerne - eller nogen, der giver sig ud for at være dem -  lagt en ny trussel op mod Sony. På fildelingstjenesten Github opfordrer gruppen Sony til at standse filmen, ”der kan ødelægge freden i regionen og skabe krig”.

For Brad Pitt og kolleger er freden formentlig forbi for længst.