Sony præsenterer ny version af deres virtual reality headset

Sony er i starten af 2016 klar med en opgraderet version af deres virtual reality headset, Morpheus, som ser ud til at blive det VR-headset med den bedste in-game grafik på markedet

Den nye version af Morpheus ligner den originale, men det har fået en høj teknologisk indsprøjtning. (Foto: Sony)
Den nye version af Morpheus ligner den originale, men det har fået en høj teknologisk indsprøjtning. (Foto: Sony)

Virtual reality er det seneste nye i gaming-verden. Facebook købte first-moveren Oculus Rift for millarder af kroner i 2014, og arbejder lige nu på, at VR-headsettet bliver tilgængelig for det private marked i 2015. 

Flere store spil- og konsolproducenter har siden meldt sig ind i kampen om det nye marked, og de prøver alle sammen at skabe den bedste og mest virklighedsnære spiloplevelse.

En af dem er elektronikgiganten Sony, som for nyligt annoncerede en opgraderet version af deres nuværende VR-headset, Morpheus. Den nye version har OLED skærmteknologi i stedet for LCD, og det gør billederne langt skarpere og mere levende – en vigtig opdatering, hvis Morpheus skal kunne konkurrere med konkurrenten Oculus Rift, som også har en OLED skærm.

Elektronik Sony klar med verdens tyndeste tablet

Morpheus vil være i stand til at vise grafik i 120fps – fps eller frames per second er betegnelsen for antallet af billeder, der bliver vist på skærmen per sekund. Det er den bedste grafik, som markedets nuværende VR headsets kan tilbyde. Til sammenligning viser HTCs VR-headset, Vive, billederne med 90fps. Oculus Rifts seneste specifikationer er endnu ikke offentliggjort, men det forventes, at det ligeledes vil køre med 90fps.

Morpheus vil være i stand til at vise 120fps. Det er 30 ftps mere end de nuværende konkurrenter på markedet.(Foto: Sony)
Morpheus vil være i stand til at vise 120fps. Det er 30 ftps mere end de nuværende konkurrenter på markedet.(Foto: Sony)

Det er en overraskelse, at Morpheus vil være i stand til at vise grafik i 120 fps. For det burde egentlig ikke være muligt på en PlayStation 4, som i teorien er begrænset til at vise 60fps.

Men en kommende software opdatering til PlayStation konsollen, vil gøre PS4 i stand til at vise det dobbelte. Det har PlayStation direktør ShuHei Yoshida udtalt i en pressemeddelelse.

Hvis man skal tro på pris-tendensen fra tidligere Samsung-modeller, så kan det betale sig at vente lidt med at købe de nye modeller. (Pr-foto: Samsung) Elektronik Så hurtigt falder Galaxy S6 i pris

Skærmopløsningen på Morpheus vil fortsat være 1080p HD, som er den bedste opløsning, der findes på markedet i dag.

Mere information om Morpheus følger ved videospil konferencen, E3 video games expo, i juni 2015. Prisen for at komme til at eje Sonys nye VR er endnu ukendt, men flere hjemmesider rapporterer om en pris på over 6.000 kroner.

Spørgsmålet er så, om mainstream-markedet er klar til at betale en højere pris for Morpheus end de gør for en PlayStation 4.

Se en hands-on test af Morpheus her.