'Spacy' dansk mobil-produkt forebygger kræft

Danske Enrico Kaarsberg forebygger kræft med rumfartsteknologi

Hvor meget skader stråling fra mobiltelefoner egentlig? (Foto: Flickr/Travis Swan)
Hvor meget skader stråling fra mobiltelefoner egentlig? (Foto: Flickr/Travis Swan)

Danskere er i den grad blevet afhængige af deres mobiltelefon. Den ligger ved siden af os, når vi sover, den er spændt på armen, når vi dyrker motion, og den er med i baglommen, når vi smutter i kiosken efter den liter mælk, vi lige står og mangler.

En skolelærer fra Florida, USA, har fået sig en eftersidning for at installere en såkaldt 'jammer' i klasselokalet. (Foto: AFS-USA/Flickr) Elektronik Fysiklærer blokerede mobilsignalet i klassen

Men kun få tænker over, at mobiltelefonen både udsender og modtager radiofrekvente magnetiske stråler, som noget forskning viser kan være svært skadelige for vores sundhed.

Vi holder mobiltelefonen, tablets og andre trådløse apparater tæt på både vores krop og hjerne stadigt flere og flere timer dagligt, uden at tænke over eller kende til konsekvenserne heraf.

En drone skal agere eksamensvagt i den kinesiske provins Louyang. (Foto: Don McCullough/Flickr) Elektronik Drone skal være vagt ved 'verdens hårdeste eksamen'

Tog kampen op efter personlig erfaring
Enrico Kaarsberg har mærket bivirkningerne af strålerne på egen krop. I 2013 oplevede han træthed , hovedpine, uoplagthed om morgenen og fandt små svulster på låret ved bukselommer, hvor hans mobiltelefonen har haft sin faste plads.

Efter at have søgt efter antistrålings-produkter, der kunne hjælpe ham, fandt han frem til en række produkter, der virkede for ham. Og da ingen af disse produkter var tilgængelige for den almindelige forbruger på det danske marked, besluttede han sig for at stifte virksomheden RadiCover.

Efter 11 måneders research, produkttest, udvikling, design og forberedelse blev RadiCover lanceret i Danmark i juni 2014. Produktet er et anti-strålingsprodukt til mobilen, som ved hjælp rumfartsteknologi beskytter mod op til 99,9 procent af de farlige stråler.

Muligvis farligt
Kræftens bekæmpelse fremhæver, at stråling fra mobiltelefoner kun muligvis er kræftfremkaldende for mennesker, og at der er brug for mere forskning, inden man kan sige noget med sikkerhed. Samtidig fremhæves det, at der ingen kræftrisiko er ved mobilmaster, tv- og radiosendemaster og trådløse netværk.

Sundhedsstyrelsen fremhæver på samme vis, at der endnu ikke er klare svar fra forskningen. Til dato viser forskningen ingen sundhedsskadelige effekter af eksponering af mobilstråling, men den tilgængelige forskning er dog stadig begrænset.

0 kommentarer
Vis kommentarer