Speedet op og småjusteret – test af Sony Xperia Z3+

Trods de seneste teknologiske finesser er Z3+ dybest set den samme telefon som Z3

Ved første øjekast ser Xperia Z3+ ud ligesom forgængeren. De få gram lettere og den halve millimeter tyndere, som den er blevet, mærkes nærmest ikke i praksis.

Hvad der derimod kan mærkes er, at der er blevet betydelig færre luger omkring rammen. Ladestikket er flyttet ned i bunden og er nu vandtæt selv uden dæksel. SIM- og hukommelseskort deles om samme slæde, så lugen er blevet mindre. Og ladepladen på siden er der ikke længere behov for.

 

Plus: Vandtæt og støvtæt, og nu uden irriterende luger. Rigtig god præstation. Fremragende kamera med visse forbedringer.

Minus: Ingen revolutionerende nyheder. Skærmen halter bagefter konkurrenterne. Mange unødvendige apps.

Ligesom forgængeren har Z3+ en 5,2 tommers skærm, hvilket er en ganske passende størrelse. Sony er heller ikke hoppet på konkurrenternes pixelkapløb, men bevarer almindelig Full HD-opløsning.

 

Læs også: Økonomimodel med klasse

Derimod er kontrast og lysstyrke øget, hvilket gør det lettere at anvende mobilen i sollys.

Selfie-kameraet er blevet opgraderet til 5 megapixel og har fået vidvinkel, så man kan få flere venner med på billedet.

Normalt tages der billeder på 8 megapixel, og de ekstra sensorpunkter bruges til at nedbringe støjniveauet. Det fungerer aldeles fremragende, og vores testbilleder i svagt lys blev usædvanlig vellykkede med bevarede detaljer og minimal støj. I godt lys får man normalt fine billeder, og med lidt tålmodighed kan man faktisk tage fantastiske billeder.

 

Læs også: Læderklædt med superkamera

Selv om det er samme telefon som den japanske Z4, så er Z3+ faktisk et bedre navn. For der er tale om en moderniseret Z3 snarere end en helt ny model. Indeni har den selvfølgelig fået den nyeste teknologi, så den er forrygende hurtig. Men skærmen er kun marginalt bedre, og kameraet er grundlæggende det samme.

Det skal understreges, at den er bedre end Z3, som vi udnævnte til sidste års bedste smartphone. Men prisen er også steget, og vi kunne godt have ønsket os nogle flere nyheder.

Samlet vurdering (1-6): 5

Læs den fulde test hos lydogbillede.dk.