Gnaven Bieber vil stoppe bæver-spil

Teenageidolet Justin Bieber truer en app-udvikler med et større sagsanlæg på grund spillet 'Joustin' Beaver'

Virkelighedens Justin Bieber (til højre) er sur over det nye mobilspil 'Joustin' Beaver'. (Foto: AP og PR)
Virkelighedens Justin Bieber (til højre) er sur over det nye mobilspil 'Joustin' Beaver'. (Foto: AP og PR)

Et forsøg på at få en bid af kagen i kølvandet på teenageidolet Justin Biebers succes, sender nu mobilspiludvikleren RC3 ud i et sandt stormvejr.

Siden starten af februar har RC3 haft spillet 'Joustin' Beaver' til salg i Apples App Store og Android Market. Spillet går ud på, at du som bæveren Joustin Beaver skal glide ned ad floden, mens du skriver autografer og skubber 'Phot-Hogs' ned i vandet med din store lanse. Misser du bliver der taget dårlige billeder af dig, som ender på internettet.

LÆS OGSÅ:

Se de vildeste figurer fra Lego World

Både navn, bæverens udseende og paparazzi-elementet minder en del om Canadas popfænomen og livet omkring ham, og Justin Bieber har nu sendt advokater efter RC3.

Aaron D. Rosenberg fra Myman, Greenspan, Fineman, Fox, Rosenberg & Light skriver til RC3:

'Du skal være opmærksom, at på intet tidspunkt har vores klient, vores klients værge, eller vores klients udpegede repræsentanter indgået en aftale med dig eller dine relaterede forretningsenheder, eller på anden måde givet tilladelse til dig eller nogen tredjepart, til skabe den app.'

LÆS OGSÅ:

Her er årets mest googlede ord

'Yderligere er jeg ikke bekendt med, at du har lavet nogen forespørgelse eller på anden måde prøvet at kontakte vores klients repræsentanter for opnå en sådan tilladelse. Derfor har du ingen ret til at udnytte vores klients navn, billede, udseende, livshistorie eller identitet i eller i forbindelse med den app', skriver advokaten og giver samtidig RC3 to dage til at fjerne app'en.

LÆS OGSÅ:

Verdens bedste slutning?

Det har de dog ingen planer om, hvis man skal tro svaret:

'Spillet er en parodi og er beskyttet af Forfatningen. Ingen steder i spillet er Justin Biebers navn, billede eller livshistorie nævnt.'

Så nu ender det hele nok i retssal. Imens kan du jo prøve spillet - det koster seks 6 kroner.

Kilde: TechCrunch


Følg os på Facebook