Sådan vinder du i Wordfeud

Applikationen Wordfeud indtager i disse dage i stor stil danske smartphones. Se her, hvordan du sætter din modstander scrabble-mat

Det gælder ikke bare om at stave til de længste ord, hvis du vil til tops i en omgang scrabble. Lidt omtanke er også nødvendigt.
Det gælder ikke bare om at stave til de længste ord, hvis du vil til tops i en omgang scrabble. Lidt omtanke er også nødvendigt.

Mobilapplikationen Wordfeud til Android og Apple er blevet downloadet næsten 10 millioner gange på verdensplan og indtager i disse dage også toppen af downloadpoppen i Danmark.

Det gratis spil er en klassisk omgang scrabble bare på mobilen, hvor du kan spille online mod andre brugere. Og det gælder ikke kun om at få de rigtige bogstaver, hvis du vil sætte din modstander scrabble-mat og ende som ordmesteren. Her får du otte gode råd til at vinde ordfejden.

LÆS OGSÅ: De 10 mest kontroversielle iPhone-apps

1. Gå efter point - ikke de seje ord
- Du vinder ikke ved at vise din modstander, at du har et stort ordforråd. Du vinder heller ikke ved at være den bedste til at stave. Det gælder om at placere sine ord, hvor de giver flest point. Gå efter at placere bogstaver på bonusfelter, og lad din modstander om at åbne brættet op med lange ord.

2. Tænk fremad
Tænk over, hvad du åbner op for. Måske kan du nappe et 'Dobbelt bogstav'-bonusfelt i en runde, men hvis det så betyder, at du forærer din modstander et 'Dobbelt ord'-bonusfelt, så er det ikke sikkert, at det kan betale sig.
- Sidder du ikke selv med X, og er det ikke på pladen, så tænk over, hvilke bogstaver, du spiller ud. Efterlader du eksempelvis et frit F, giver det din modstander muligheden for at spille FX.

LÆS OGSÅ: 6 beskidte apps til lokummet

3. Vær opmærksom på eksisterende ord
- Kan der sættes noget i enden? Har din modstander eksempelvis skrevet MANDEN kan et enkelt S til slut (MANDENS) gøre underværker. Det sikrer flere point for færre bogstaver. Det er også en god måde at komme af med med U på. Gøre AFHÆNGIG til UAFHÆNGIG.
- Kan du placere et ord på langs af et eksisterende i stedet for på tværs og dermed skabe flere ord med ét ord? Har din modstander eksempelvis skrevet 'IDE' kan du skrive MUT lige ovenover og dermed også få point nedad for MI, UD og TE.

4. Få styr på de helt korte ord
- Helt korte ord som AB, AD, AE, AK, AN, AV, BO, CD, CL, CV, DY, DÅ, EL, FA, FÆ, HA, HØ, IL, IS, JO, KO, LO, LP, LÅ, MG, NI, NU, OD, OM, PI, PR, RE, RO, RY, SI, SO, SU, SÅ, TB, TI, TV, TÅ, UD, ÆD, ÆH og ØL kan være nøglen til succes, da de ofte er det eneste man kan komme videre med. Få styr på dem.
- Også ord på tre bogstaver, som eksempelvis AKS, ANE, BAK, BAL, BEN, BOD, BOG, BUE, BUS, BÅT, DAM, DEM, DEN, DIN, DOM, DYT, ENS, EXE, FEZ, FIN, FUT, GED, HAV, HAK, HEJ, HOP, ILD, ILE, IND, KAN, KED, KNÆ, KOP, KØL, LAK, LEG, LER, LET, LEX, LIG, LOS, LOV, LUX, LYN, LØN, LÅG, LÅN, LÅS, MED, MEN, MIN, MIS, MOD, MOR, NAR, NED, NEG, NOT, NÆR, NÅL, REB, REN, RIM, RIS, ROD, ROE, ROM, ROS, RYD, RØN, SEN, SIN, SKE, SNE, SOL, SÅL, TAL, TAO, TOM, TOV, TRO, TYR, TÅR, ÆRA, ÆRE og ØRE kan ofte sniges ind de mest mærkelige steder på pladen.

LÆS OGSÅ: 15 fremragende tastatur-genveje til Mac

5. Bogstaver med høj værdi
- Sjældne bogstaver er sværere at komme af med, men det er dem, der giver point! Gem dem så vidt muligt til du kan placere dem på et bonusfelt - eksempelvis i forbindelse med et ord på to bogstaver. Dem der bytter de sjældne/svære ord væk, vinder ikke i Scrabble.

6. Kom af med det hele
- Hold altid øje med, om du kan danne et ord af alle dine bogstaver i ét hug. Så er der 50 ekstra point lige ned i lommen.
- Her kan du oftest med fordel vende punkt 1 på hovedet. Sidder du eksempelvis med bogstaverne K-V-I-N-D-E-N, og er der et fritstående S på pladen, så er det bare med at få skrevet KVINDENS.

LÆS OGSÅ: Instruktør i nøgenkamp mod Facebook

7. Vær ikke bange for at bytte
Er du kun i besiddelse af vokaler eller konsonanter, så vær ikke bange for at bytte dem ud. Hellere det end at bruge dem på et ord, der kun giver få point.

8. Kom af med bogstaverne
Når spillet nærmer sig sin afslutning, så se at kom af med bogstaver med høj værdi. Og planlæg så vidt muligt at kom af med alle dine bogstaver, så din modstander får minuspoint for dem, personen brænder inde med.

LÆS OGSÅ: Blodig app: 400 milliarder fugle skudt

Og lad dig ikke slå ud af et par gedigne tæsk i starten. Brug i stedet din modstanders viden til egen vinding i senere spil.

Lad ordkrigen begynde!

Udviklerne af Wordfeud har en blog. Læs den her
Wordfeud på Twitter
Wordfeud på Facebook
Den danske ordbog i Wordfeud er sat sammen ud fra denne side


Følg os på Facebook