Apple lukker munden på kritisk spil

Børneslave-satire var for stærke sager til App Store

(Foto: Screenshot)
(Foto: Screenshot)

Ikke alle er lige glade for Apple. Og slet ikke den uafhængige, italienske spiludvikler Molleindustria, som har lavet et spil om produktionen af smartphones, hvorefter de lagde det op på Apples App Store.

Det varede kun få timer inden Apple fjernede det kritiske spil. Det skriver svenske Aftonbladet.

Molleindustria er ellers en spiludvikler på vej frem. De har tidligere fået meget opmærksomhed i computerspilsverden for deres eksistentielle flashspil ’Everyday the same dream', som illustrerer en kontorarbejders grå og ensformige hverdag. Ikke ligefrem det mest gængse emne inden for computerspil.

LÆS OGSÅ: Så syg og udmagret er Steve Jobs

Forkasteligt indhold
Anledningen til Apples censur af spillet er, at det angiveligt bryder hele fire af teknologikæmpens regler og vilkår. Blandt andet må man ikke vise vold mod børn eller så kaldt 'forkasteligt indhold'.

Phone Story er opdelt i fire forskellige baner. På den første skal man i rollen som fangevogter sørge for, at arbejderne i en mine i Congo holder produktiviteten af Coltan oppe. Coltan er et metalisk mineral, som anvendes i mange elektroniske produkter som computere og mobiltelefoner.

Anden bane er en slags parodi på de brutale arbejdsforhold på kinesiske fabrikker, hvor arbejdere tidligere har begået selvmord for at undslippe de umenneskelige forhold.

Derefter bevæger spillet sig til, hvad der ligner en Apple-butik, hvor en ansat skal forsøge at sælge telefoner til kunderne.

- Siden købte du denne telefon, siger spillets fortællerstemme.

- Den var ny og sexet. Du ventede på den i flere måneder. Der fandtes ingen indikationer på dens problematiske fortid. Behøvede du den virkelig? Selvfølgelig gjorde du det! Vi har investeret en hel del penge bare for at indgyde dette ønske i dig. Du ledte efter noget, der præcist skulle signalere din status, din dynamiske livsstil, din unikke personlighed. Præcis som alle andre.

Mod magtmisbrug
Spillet slutter på en losseplads for elektronik i Indien, hvor forskellige gifte og andet lækker fra telefonen.

Phone Story kan fortsat downloades til Android-telefoner.

Molleindustria planlægger at donere alle indtægter til organisationer, som kæmper mod store firmaers magtmisbrug.

LÆS OGSÅ: Syg joke: Steve Jobs er død!