TV: Wiiiiihuuuuu for en Wii U

E3 2011: Mulighederne synes uendelige for den kommende konsol fra Nintendo, som vi har kigget nærmere

LOS ANGELES (ekstrabladet.dk): Synes du, det er bomben at spille Wii, så kan du roligt begynde at hungre efter Nintendos kommende konsol, som udkommer næste år.

Ekstrabladet.dk fik lov at kigge nærmere på Wii U på E3-spilmessen i Los Angeles, og konsollens mulighederne synes uendelige, hvilket har fremkaldt de vildeste abstinenser efter mere.

LÆS OGSÅ: Lego skal sælge ny Wii-konsol

Selve konsollen ligner meget den Wii, som du allerede kender. Til gengæld er controlleren noget helt for sig selv, og med sin 6,2 tommer store skærm minder den mest om en forvokset håndholdt konsol.

Og under vores tid med Wii U fik vi prøvet flere minispil, der på fremragende vis viste, hvilke muligheder der findes i Wii U.

Masser af muligheder
I skydespillet 'Battle Mii' spillede vi tre personer. Den ene spiller står med Wii U-controlleren. Han sidder i et rumskib og kan se banen på controllerens skærm. Personen i rumskibet kæmper imod de to andre, som står med de originale Wii remotes og ser banen fra deres perspektiv på tv-skærmen. Og så er det ellers bare med at få skudt hinanden i sænk.

TV: Verdenspremiere på ny Hitman-trailer

I et andet spil for fem personer legede vi gemmeleg. Personen, der skulle findes, stod med Wii U-controlleren og havde et antal sekunder til at gemme sig. På controllerens skærm havde han et oversigtskort over banen. De fire andre personer delte tv-skærmen i splitscreen og skulle derefter finde den gemte person.

Stop pilen!
I et tredje spil skulle vi stoppe pile med Wii U-controlleren affyret af pirater i et skib, vi kunne se på tv-skærmen. Drejede vi 180 grader kunne vi se agterstavnen på controllerens skærm.

Et fjerde spil for to personer skiftede vi til at tegne streger på Wii U-controllerens skærm efter anvisninger på tv-skærmen. Stregerne blev derefter overført til tv-skærmen, og den, der kom tættest på, vandt.

LÆS OGSÅ: Fuld fart frem for Kinect

En ny Nintendo-succes?
Alt i alt gav de fire spil et indtryk af en konsol, hvor kun spiludviklernes fantasier sætter grænserne. Og det, at du stadig kan bruge dine Wii remotes er et fremragende træk fra Nintendo. Om det så vil få alle Wii-ejere til at opgradere til Wii U må prisen og fremtiden afgøre.